Liderul deputaţilor PNL Gabriel Andronache a declarat, în plenul Camerei Deputaţilor, că PSD vrea dezbatere pe tema bugetului, însă uită să spună că la fiecare construire a bugetului, din 2017 şi până în 2019, au introdus noi taxe şi impozite ca să aibă bani de creşteri de pensii sau salarii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Tema supusă astăzi dezbaterii, la solicitarea Grupului parlamentar al PSD, ar fi fost acceptabilă dacă ar fi venit din partea unui partid care nu ar fi guvernat România mai bine de două decenii şi care nu ar fi contribuit prin măsurile pro-ciclice la dezechilibrele economice majore pe care le înregistrează ţara noastră. Din păcate, solicitarea vine de la PSD, iar în această situaţie devine aplicabil ceea ce spunea, în trecut, Mihai Eminescu: ”alte măşti, aceeaşi piesă/alte guri, aceeaşi gamă/amăgit atât de-adese/nu spera şi nu ai teamă.” (citat din Glosă). Personal, susţin dezbaterile în jurul celei mai importante legi anuale, legea bugetului de stat, însă, din respect pentru oamenii care ne-au mandatat, cred că dezbaterea trebuie să fie făcută cu argumente serioase, cu responsabilitate şi onestitate, nu cu minciuni sau cu lozinci politice. Reprezentanţii PSD uită să spună că la orice construcţie bugetară făcută de PSD în anii 2017-2019, bugetul a fost invariabil însoţit de taxe şi impozite noi sau de majorarea fiscalităţii existente., PSD lua cel puţin 2 lei din buzunarele oamenilor, prin impozite şi taxe, pentru 1 leu în plus la pensie sau la salariu. De asemenea, orice majorare de venituri clamată de liderii PSD în acea perioadă era desfiinţată imediat de creşteri spectaculoase de preţuri”, a afirmat liderul deputaţilor PNL Gabriel Andronache, la „Ora premierului”.

El a mai vorbit despre măsura coaliţiei de guvernare de a creşte pensiile din 2022.

„Revenind în actualitate, nu ştiu ce consideraţi dvoastră tăiere? Poate vă referiţi la majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie 2020 cu 14%, cea mai mare majorare din Uniunea Europeană, sau la majorarea etapizată a alocaţiilor de stat până la dublare, sau la majorarea salariului minim şi a unor drepturi de protecţie socială. Bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale va reprezenta tema principală de dezbatere a Parlamentului în următoarele zile. Vom avea suficiente ocazii să contribuim la adoptarea acestuia. Ca un punct de vedere general asupra proiectului de buget, atunci aş spune că acest buget este unul construit în vreme de criză, este unul curajos, realist, care, în pofida contextului economic şi sanitar, asigură toate resursele necesare pentru plata salariilor, a pensiilor majorate, a alocaţiilor majorate, a cheltuielilor sanitare legate de gestiunea crizei sanitare şi de campania de vaccinare, asigură resurse financiare consistente pentru comunităţile locale, pentru protejarea locurilor de muncă şi îşi propune să realizeze cea mai mare valoare absolută a investiţiilor publice din ultimele decenii. Mai mult decât atât, bugetul pentru 2021 NU introduce nici impozite şi nici taxe noi, nici nu le majorează pe cele existente”, a completat Andronache.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.