Liderul deputaţilor PNL Florin Roman a acuzat PSD că a prăduit România iar acum „îi dă foc”. El a adăugat că social-democraţii s-au mai gândit să păcălească câţiva pensionari, pentru câteva voturi la alegeri. În plenul reunit de marţi în care Parlamentul a adoptat proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară cu amendamentul PSD care prevede majorarea pensiilor cu 40%, Florin Roman a anunţat că PNL va ataca la CCR iniţiativele legislative.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„PSD şi aliaţii de conjunctură aplică tactică de a otrăvi fântânile şi de a incendia tot, înainte de a pleca de la guvernare. Forţarea aprobării rectificării bugetului de stat şi al celui de asigurări sociale, înseamnă ca prin votul de azi, PSD a impus cheltuieli suplimentare, echivalente a 6,5% din PIB şi tăierea tuturor investiţiilor în autostrăzi, şcoli, spitale, drumuri, alimentări de apa şi canal etc. Votul de azi este unul strict electoral, politic, fără nicio fundamentare economică. Votul dat de PSD a alarmat deja UE, agenţiile de rating care fac evaluări în România şi investitorii care aşteptau predictibilitate şi stabilitate. Gestul total iresponsabil al PSD generează deja efecte şi în câteva zile vom observa că ne vom împrumuta mai greu şi mai scump, pentru finanţarea deficitului bugetar. PSD aruncă România în aer: a blocat guvernul în criza sanitară,  a încercat o criza politică printr-o moţiune de cenzură eşuată iar acum vrea să bage România în faliment. Am argumentat juridic faptul că au fost încălcate toate normele constituţionale care vorbesc de loiala colaborare între executiv şi legislativ. Singura grijă a PSD a fost să mai păcălească câţiva pensionari, pentru câteva voturi”, a afirmat Florin Roman, potrivit unui comunicat de presă remis marţi News.ro.
Liberalul îi îndeamnă pe români să iasă la vot la alegerile locale din 27 septembrie şi cele parlamentare din 6 decembrie, pentru a „apăra România de PSD”.
„PNL îi cheamă pe romani la vot! Trebuie să apărăm România de PSD! Mai întâi, la alegerile locale şi apoi cele parlamentare! PNL va ataca la CCR cele doua legi populiste şi vom uza de toate mijloacele constituţionale pentru ca România să nu fie aruncată într-o criza financiară de genul Greciei! Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a conchis Roman. 
Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat în plenul reunit de marţi proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară în forma care include amendamentul PSD ce prevede majorarea pensiilor cu 40%. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.