Europarlamentarul social-democrat Sorin Moisă, al cărui nume a fost vehiculat şi înaintea alegerilor parlamentare pentru postul de premier, precizează într-o postare pe Facebook că nu i s-a propus această funcţie şi că ar fi o idee proastă să i se propună şi apreciază că "soluţia evidentă pentru prim-ministru din punct de vedere democratic, al legitimităţii şi autorităţii este Liviu Dragnea". Moisă se declară bucuros că "discursul urii şi al dispreţului faţă de o parte a propriei naţiuni a luat o bătaie atât de zdravană la vot" şi ţine să precizeze că programul PSD este "normalitate pură într-o lume razna".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din nou mă sună redactiile să mă întrebe dacă sunt varianta de prim-ministru. Am ajuns la exasperare. Deci, în speranţa că pot opri ca un zvon complet nefondat să devină din nou subiect de presă, spun urmatoarele: nu mi s-a propus; nu s-a pus problema să mi se propună; ar fi o idee foarte proastă să mi se propună; nu sunt uzurpator, nu vreau să profit de munca şi legitimitatea nimănui; soluţia evidentă pentru prim-ministru din punct de vedere democratic, al legitimităţii şi autorităţii este Liviu Dragnea", afirmă Moisă.

El se declară bucuros că "discursul urii şi al dispreţului faţă de o parte a propriei naţiuni a luat o bătaie atât de zdravănă la vot".

"Nicio naţiune nu poate fi mare şi puternică dacă o parte (fie şi mică) a ei o urăşte şi o consideră pe cealaltă formată din «proşti» numai pentru că votează altfel decât vor ei; naţiunea decupată simbolic dupa o fantasmă a purităţii partizane la Parada de 1 Decembrie a reamintit la vot de propria existenţă, îin plenitudinea şi diversitatea ei", scrie europarlamentarul.

El menţionează şi că PSD are "un program axat pe clasa mijlocie, pe antreprenoriat, un program cu accente liberale importante"

"Nu vă uitaţi la nebunia din jurul nostru şi din mare parte a lumii occidentale? Programul ăsta ca intenţie, ca esenţă, e normalitate pură într-o lume razna", consideră Sorin Moisă.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat, duminică seară, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, dacă va fi propunerea de premier a partidului, el evitând un răspuns concret, dar afirmând: ”Ceilalţi au personalizat această campanie. Au împins campania spre Liviu Dragnea - Cioloş. Românii au decis astăzi”.

Întrebat cine va fi viitorul premier, Liviu Dragnea a răspuns: ”Aşteptăm rezultatele oficiale ale votului. Avem o experienţă nefericită din 2009, nu vreau să mai ajungem în acea situaţie. Nu e nicio grabă. Nu se numeşte mâine”.
Chestionat dacă el va fi propunerea PSD de premier, Liviu Dragnea a spus: ”Important e să înţelegem că astăzi nu a câştigat PSD sau a pierdut PNL sau USR. Azi au câştigat românii şi depinde de toţi cei care trebuie să ia decizii în perioada următoare să nu îşi bată joc de această dorinţă masivă a românilor de astăzi. Eu nu am de gând să îmi bat joc de votul de azi. Nu am de gând să fac aceste voturi cadou cuiva. Nu vreau să le tratez cu indiferenţă. Ne încarcă pe toţi cu o uriaşă responsabilitate. Eu nu mă joc cu votul”.
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.