Europarlamentarul PSD Dan Nica a declarat luni, la dezbaterea din PE privind statul de drept, că avem din nou o dezbatere electorală, el făcând în schimb referire la protocoalele cu SRI şi a spus că românii urăsc dublul standard în justiţie, urăsc dublul standard în tot ceea ce înseamnă lucrurile care ţin de viaţa lor de zi cu zi: produse alimentare care sunt contrafăcute şi vin şi au invadat piaţa românească, punând în pericol sănătatea acestora, produse farmaceutice. El a reproşat şu faptul că România nu este admisă în spaţiul Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din păcate, astăzi avem din nou o dezbatere electorală, o dezbatere în care fără să se aducă niciun fel de precizare şi să se spună absolut nimic concret despre România suntem nevoiţi ca să spunem care este adevărul şi mai ales să combatem foarte multe dintre lucrurile care au fost spuse aici şi sunt mincinoase. Care este situaţia statului de drept? Doamnelor şi domnilor, stat de drept fără ca să existe drepturi şi libertăţi pentru cetăţeni nu există. în 2009, procurorul general al României a semnat primul protocol secret cu serviciile de informaţii. Surprinzător, procurorul general era Kovesi. De doi ani de zile au început să apară dezvăluiri despre o lungă serie de protocoale secrete încheiate cu serviciile de informaţii şi românii au putut să afle, cu oroare, cu teamă, cu spaimă, că au existat aceste protocoale secrete şi că aceste protocoale secrete au condus la abuzuri şi nedreptăţi abominabile", a declarat Dan Nica.

El crede că este corect să spunem că românii urăsc dublul standard.

"Urăsc dublul standard în justiţie, urăsc dublul standard în tot ceea ce înseamnă lucrurile care ţin de viaţa lor de zi cu zi: produse alimentare care sunt contrafăcute şi vin şi au invadat piaţa românească, punând în pericol sănătatea acestora, produse farmaceutice. Românii nu sunt primiţi în Spaţiul Schengen deşi din 2011 îndeplinesc toate condiţiile. În toate aeroporturile sunt milioane de români, în toate punctele de trecere a frontierei, cetăţenii europeni îtnr-o parte, românii în cealaltă parte", a acuzat europarlamentarul PSD.

El a adăugat că 80% la sută dintre români în toate sondajele de opinie spun că este inadmisibil şi nu recunosc ca fiind legitime abuzurile care au fost făcute în justiţie, aceste abuzuri care trebuie să fie odată pentru totdeauna curmate. Nica a susţinut că românii spun aceste lucruri: pentru că au putut să vadă la televizor în fiecare zi mărturii, mărturii şi mărturii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.