Noul proiect al PSD privind pragul pentru abuzul în serviciu sfidează inteligenţa a milioane de români, a declarat, la RFI, preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai mulţi parlamentari ai PSD au depus un proiect de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală. Între altele, ei propun un prag de 200.000 de euro pentru abuzul în serviciu, argumentând că sancţiunea penală trebuie să intervină doar în cazul unei pagube "substanţiale".

Eugen Tomac crede că "nu mai e o noutate pentru nimeni faptul că în PSD se desfăşoară un adevărat concurs în ceea ce priveşte iniţiativele legislative privind modificarea legislaţiei privind justiţia". "E o adevărată loterie acolo, cine este mai ingenios, cine are mai mult curaj sau tupeu în a propune diferite iniţiative, care plac multor membri PSD şi nu numai, inclusiv simpatizanţi”, spune Tomac.

În opinia pre;edintelui executiv al PMP "încercarea aceasta brutală de a reveni asupra acestui subiect, încercând să dea o valoare abuzului în serviciu, este o chestiune care sfidează pur şi simplu inteligenţa a milioane de români". "Când vorbim de abuzul în serviciu, nu e vorba de o cifră, de o sumă exactă, ci vorbim despre fapte extrem de grave, abuz în serviciu sau abuz în putere şi aici lucrurile sunt destul de clar definite, inclusiv de Comisia de la Veneţia. Deci nu vorbim de un prag valoric, ci vorbim de fapte extrem de grave”, a adăugat Tomac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.