Liderul PSD, Liviu Dragnea,a declarat, luni, la Parlament că, dacă liberalii au imagini şi dovezi privind lipsa de cvorum la legea majorării salariilor din sănătate şi educaţie, să conteste şi cine este responsabil să răspundă, adăugând că vede atât la liberali cât şi la Guvern ”o încrâncenare împotriva oricărei legi care ar putea face viaţa românilor mai bună”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Habar n-am ce imagini arată liberalii. Eu am fost, am votat. Au imagini, au dovezi, au altceva, să conteste. Cei care au condus şedinţa şi care conduc Camera Deputaţilor trebuie să răspundă la aceste lucruri. Eu văd la PNL, ca şi la Guvern o încrâncenare foarte mare împotriva oricărei legi care ar putea face românilor viaţa mai bună. Este o încrâncenare nemaiîntâlnită şi pentru mine greu de explicat. Numai cineva care urăşte foarte mult românii ar avea o astfel de atitudine. În rest, să numere voturile, să numere pozele, chiar nu e treaba mea”, a declarat liderul PSD Liviu Dragnea.

El a precizat că de acum Guvernul şi preşedintele Klaus Iohannis au două variante: să promulge legea pentru a putea intra în vigoare sau să o blocheaze.

”La fel cum are de gând preşedintele, nu ştiu cum, să procedeze în ceea ce priveşte legea pentru eliminarea a 102 taxe parafiscale. Ar putea fi o plângere la dna pentru abuz în serviciu. Să-o ia şi pe Roberta Anastase cu ei. Barem dacă se fac nişte cercetări, să se facă la pachet. Nu ştiu, este problema lor. A existat dorinţă din partea tuturor colegilor mei ca această lege să fie votată. Ceea ce am şi făcut: am ridicat mânuţa şi am votat”,a spus Dragnea.

Întrebat de ce nu s-a votat electornic, Dragnea a spus că şi el s-a întrebat, precizând că sistemul de vot electronic utulizat.

”E o întrebare pe care mi-o pun şi eu, de ce nu se implementează până la urmă acel sistem. Eu cred că până la urmă o să aflăm răspunsul la întrebarea asta. Cred că cei din conducerea Camerei Deputaţilor şi cei din staff-ul tehnic ar trebui să pună în aplicare acel sistem dacă el funcţionează”, a spus Dragnea.

Camera Deputaţilor a adoptat, luni, în calitate de for decizional, legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care sunt majorate salariile în educaţie şi sănătate, cu 184 de voturi "pentru", potrivit numărătorii anunţate de către preşedintele Camerei, Florin Iordache.

Liberalii spun că nu a existat cvorum la şedinţa de vot final din Camera Deputaţilor în care s-au aprobat majorările salariale, iar personalul tehnic al grupului face verificări în acest moment pentru a veni cu probe video.

Pe pagina de Facebook a PNL au fost postate imagini cu sala de plen în care majoritatea locurilor sunt goale, în postare menţionându-se că doar 168 de deputaţi au fost prezenţi.  

”PSD fură! Acestea sunt dovezile incontestabile ale faptului că PSD nu ştie să facă altfel de politică în România decât încălcând legile în Parlamentul României. Votul din Camera Deputaţilor asupra Legii privind majorările salariale în educaţie şi sănătate a fost VICIAT prin minciună. PSD a minţit că are suficienţi oameni în sală pentru a vota legea, anunţând o prezenţă de 184 de parlamentari. Imaginile arată că în sală nu se aflau decât 168(!)”, se arată în postarea liberalilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.