Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi seara, după şedinţa CEx, că ordonanţa de modificare a legilor justiţiei, că aceasta nu are nicio legătură cu el, dar s-a uitat pe textul acesteia şi crede că este în regulă şi că era necesară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat despre reacţia preşedintelui Iohannis după adoptarea ordonanţei, Liviu Dragnea a replicat: „Ce pot să comentez la o asemenea prostie marca Iohannis? Ce legătură are ordonanţa aia cu mine?”

Întrebat de ce Secţia de anchetare a magistraţilor a cerut dosarul Tel Drum de la DNA, Dragnea a răspuns: „Habar n-am. Nu lucrez la secţia respectivă”.

”Ieri am discutat cu ministrul Justiţiei pentru că i-am cerut să-mi explice şi mie ce se întâmplă dacă preşedintele iresponsabil al României nu dă curs propunerilor de astăzi şi se depăşesc cele 45 de zile de interimat. Şi a făcut o analiză a unei decizii a CCR şi ne-a spus variantele pe care le-ar putea urma PSD”, a precizat liderul PSD, întrebat dacă Toader i-a prezentat ieri draftul ordonanţei.

În privinţa faptului că prin OUG s-a stabilit ca în 45 de zile să fie numit şeful DNA, Liviu Dragnea a spus: „Eu cred că peşedintele României trebuie să-şi exercite prerogativele. (...) Dl Iohannis nu trebuie să respecte şi el legea, chiar dacă membri ai familiei lui se zice că merg noaptea la parchet să dea declaraţii?”

În privinţa respectării principiului transparenţei la adoptarea acestei ordonanţe despre care nu s-a ştiut că este pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului, Dragnea: „OUG de aia este de urgenţă, să rezolve urgenţa”.

„Pe textul ordonanţei m-am uitat şi eu cred că e în regulă această ordonanţă şi era necesară”, a mai declarat Liviu Dragnea.

Pe de altă parte, premierul Viorica Dăncilă a spus că nu se dă o ordonanţă pentru o persoană, ci pentru România şi toţi românii.
 
„Dl ministru a justificat astăzi pe deplin. Dacă vă uitaţi la această ordonanţă o să vedeţi care este urgenţa. În România în ultima perioadă tot ceea ce faci trebuie să fie legat de o anumită persoană. Cred că trebuie să schimbăm modul de gândire şi atunci când modificăm o lege, dăm o ordonanţă, acea ordonanţă nu se referă la o persoană sau vreun grup de persoane. Toate aceste lucruri le dăm pentru România şi pentru toţi românii. (...) E dorinţa unora de a discuta numai pentru justiţie, pentru a trece în derizoriu alte lucruri importante”, a spus Dăncilă.
 
Întrebată de ce nu a fost în dezbatere publică ordonanţa pe justiţie, ea a răspuns: „Şi ordonanţa de urgenţă care a modificat legea pentru alocaţii a fost tot pe lista suplimentară. S-a beneficiat de acelaşi regim”.
 
Premierul a mai spus că va avea o întâlnire cu Frans Timmermans la Madrid şi îi voi explica tot ce presupune această ordonanţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.