Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut luni că nu a avut nicio discuţie cu UDMR despre susţinerea amendamentelor privind scăderea de la 20% la 10% a procentului minim al minorităţilor naţionale dintr-o localitate pentru a acolo să se folosească limba maternă în instituţiile publice şi a spus că propunerile mahiarilor vor fi discutate în Parlament doar dacă ele vor fi înţelese de populaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Le-am spus (deputaţilor PSD – n. red.) că nu am avut nicio discuţie pe tema asta şi că din punctul meu de vedere este prematur să se discute acum despre modificări legislative generate sau solicitate prin acele amendamente – respectiv procentul de 10% care să fie scăzut de la 20%. Deci nu am discutat, nu discutăm şi nu vom susţine aceste amendamente. E prematur să discutăm, astea sunt subiecte foarte sensibile. Dacă vor fi explicate bine şi populaţia va înţelege şi va fi de acord, nu avem nicio problemă. Dacă acele amendamente nu vor fi înţelese, nu avem de ce să le susţinem”, a susţinut Liviu Dragnea.

El a spus că a avut discuţii ”foarte principiale” cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, şi că nu a simţit nicio presiune din partea acestuia pentru susţinerea amendamentelor.

”Am spus că sub nicio formă nu poate  fi vorba de 10%, putem porni discuţia de la 15%, dacă vreodată o vom porni. Eu nu agreez să adoptăm acele amendamente. PSD nu susţine acele amendamente. Dacă nu vor fi acceptate de opinia publică, nu vom putea merge cu ele, este foarte simplu”, a mai spus Dragnea.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.215/2001 a administraţiei publice locale prevede scăderea pragului de la 20% la 10% al numărului persoanelor aparţinând minorităţii naţionale din totalul populaţiei unei localităţi necesar pentru ca autorităţile să asigure folosirea limbii materne.

Iniţiativa, aparţinând UDMR, a fost avizată favorabil săptămâna trecută de comisia de muncă a Camerei Deputaţilor cu voturile PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.