Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi-a cerut scuze, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, pentru faptul că ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, nu a venit la dezbateri să susţină proiectul de Lege a salarizării, Dragnea adăugând că ar fi fost de dorit şi prezenţa premierului Grindeanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este o problemă faptul că astăzi ministrul de Finanţe n-a venit în Parlament să susţină această lege cu toate că avea timp. Am puterea politică să-mi asum acest lucru şi să-mi cer scuze, ca preşedinte al PSD, că un membru al Guvernului care trebuia să vină astăzi nu a venit. Este o problemă pe care noi o vom regla în interior în condiţiile în care şi liderul de grup şi-a asumat faptul că va veni aici ministrul de Finanţe să susţină legea. Era bine să vină şi premierul. Este poate cea mai importantă lege din acest an”, a declarat Liviu Dragnea, după votul dat asupra Legii salarizării.

Dragnea s-a referit pe larg şi la acuzele aduse de către opoziţie. ”Este o lege care va face istorie. Am ascutat cu atenţie toată campania mincinoasă care a intenţionat să denatureze sensul şi conţinutul legii. Este pentru prima dată când o lege care măreşte veniturile românilor este prezentată ca şi cum este un lucru rău şi că, deşi salariile cresc, de fapt ele scad. Sigur că aritmetic este foarte greu să explici asta, dar dacă ai foarte mult tupeu poţi să o faci”, a apreciat preşedintele PSD.

După discursul lui Dragnea, a avut o scurtă intervenţie deputatul PNL Victor Paul Dobre care s-a referit la faptul că Viorel Ştefan este un prost comunicator, iar lipsa de la votul dat pe Legea salarizării unitare arată că nu susţine legea. ”Domnul preşedinte Dragnea ne-a confirmat că el nu este de acord cu legea”, a spus Dobre.

După intervenţia lui Dobre, Liviu Dragnea a cerut preşedintelui de şedinţă dreptul la replică.

”Domnule Victor Paul Dobre, ne ştim de foarte mulţi ani. Eu am părul alb, dumneavoastră nu ştiu de ce nu-l aveţi, dar cum puteţi să spuneţi lucruri pe care eu nu le-am spus? Chiar dacă este din Galaţi, conjudeţean cu dv., eu nu am spus că Viorel Ştefan nu susţine această lege (...) Ca şi premierul Grindeanu, a spus că susţine această lege prin avizul favorabil dat de la Guvern. Ar fi şi ilegal să nu susţină pentru că este trecută în programul de guvernare care este lege pe care trebuie să o respecte. Dacă dv, aveţi altă informaţi noi suntem pregătiţi, să-şi exprime o altă poziţie, de nesusţinere a legii, iar noi vom acţiona politic. Din ceea ce ştim noi, Guvernul în ansamblul său susţine această lege pentru că există susţinere financiară, dar faptul că azi ministrul de Finanţe nu a fost prezent aici punându-l pe liderul de grup într-o poziţie incomodă, după ce şi-a asumat că a promis în Biroul Permanent că va fi prezent este un lucru care va fi discutat, dar nu în Parlament”, a spus Dragnea.

Absenţa ministrului de Finanţe şi a premierului Grindeanu a fost criticată de liberalul Victor Paul Dobre încă de la începutul şedinţei de plen de miercuri în care s-a votat Legea salarizării. Preşedintele de şedinţă, social-democratul Florin Iordache, i-a replicat deputatului PNL că premierul şi ministrul de Finanţe sunt într-o vizită oficială în Franţa. Premierul se afla însă chiar în Palatul Parlamentului, unde participa la un forum.

”PNL a cerut de două ori prezenţa ministrului de Finanţe la o dezbatere privind sustenabilitatea acestei legi. Majoritatea PSD ne-a obstrucţionat. Am solicitat prezenţa premierului pentru acelaşi lucru. Azi, la o dezbatere atât de importantă, nu e nici premierul, nici ministrul de Finanţe. Cred că la o astfel de dezbatere e necesar să ne fie prezentat punctul de vedere al Guvernului şi cred că ministrul Muncii trebuie să răspundă la două întrebări: dacă această lege e sustenabilă şi motivele pentru care aplicarea ei a fost amânată faţă de programul de guvernare”, a declarat deputatul PNL Victor Paul Dobre.

Preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Florin Iordache, i-a replicat liberalului că nici premierul, nici ministrul de Finanţe nu sunt în ţară. ”Premierul şi ministrul Finanţelor sunt plecaţi în vizită oficială în Franţa”, a spus Florin Iordache.

El a fost însă contrazis de Victor Paul Dobre.

”Premierul e în ţară, participă la un forum. Cred că şi ministrul de Finanţe e prin împrejurimi. Această fugă de a fi prezenţi în Parlament la această dezbatere a premierului şi a ministrul de Finanţe e o conformare a rezervelor pe care le avem privind sustenabilitatea acestei legi”, i-a replicat Dobre lui Iordache.

În timpul dezbaterii asupra Legii salarizării din Camera Deputaţilor, premierul Sorin Grindeanu s-a aflat chiar în Palatul Parlamentului, la un forum.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.