Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că PSD nu susţine proiectul UDMR privind drepturile minorităţilor, fiind neconstituţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă PSD susţine proiectul, Dragnea a răspuns: ”Nu. În primul rând, nu este constituţional, din câte mi-au zis mai mulţi specialişti. Nu a avut loc absolut nicio discuţie.”

”UDMR a votat întotdeauna legile pe care le-a considerat bune şi ne bazăm în continuare pe asta”, a mai spus Dragnea despre susţinerea UDMR în Parlament.

UDMR a depus, luni, la Parlament, un proiect pentru ”transpunerea în legislaţie a prevederilor privind popoarele conlocuitoare din Rezoluţia de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918”. Acesta prevede, între altele, posibilitatea înfiinţării, prin lege, a unor regiuni de dezvoltare separate, iar aceste noi regiuni pot obţine ”un statut de autonomie specială pentru judeţele care aparţin unor regiuni istorice sau în care o minoritate naţională istorică are o proporţie semnificativă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.