Liderul PSD Liviu Dragnea spune că va mai aştepta puţin pentru a vedea dacă preşedintele Klaus Iohannis spune de ce nu doreşte să-i numească pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor şi pe Lia Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării, iar în funcţie de răspunsul pe care îl va da şeful statului se va sfătui cu colegii din coaliţie, cu premierul şi cu ministrul Justiţiei pentru a vedea care este cea mai bună cale de urmat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Decizia noastră este să mai aşteptăm puţin, puţin, să vedem domnul preşedinte Klaus Werner Iohannis dacă ne spune ceva, dacă răspunde cu ceva, dacă ne spune de ce nu a vrut, de ce nu îi vrea. Poate ne răspunde şi de ce blochează numirea unor ambasadori”, a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că nu înţelege de ce Klaus Iohannis nu numeşte ambasadori în Canada, Belgia şi Israel.

“Eu nu ştiu cum s-a simţit când l-a primit pe ambasadorul Israelului, noi neavând ambasador acolo de doi ani de zile. Ne-am făcut de râs. S-au trimis mai multe propuneri pentru ambasadori, cel puţin pentru Israel din câte ştiu eu cred că este a doua sau a treia propunere. Nici măcar nu spune, dom’le, nu-l vreau pe Robert Chiş, nu-mi place de el, e nebărbierit, o vreau pe Mădălina, dar să spună. Şi România stă cu locuri goale de ambasadori în state importante: Canada, Belgia, Israel şi altele. Deci aşteptăm să vedem ce spune şi în funcţie de asta o să ne sfătuim şi în coaliţie şi cu doamna prim-ministru şi cu ministrul Justiţiei care este cea mai bună cale de urmat. Şi o vom urma”, a afirmat Dragnea.

Premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat la sfârşitul lunii ianuarie preşedintelui Klaus Iohannis să respecte decizia CCR şi să semneze decretele de numire a miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării, afirmând că Guvernul a respectat procedurile legale, iar blocajul este nejustificat.

"Guvernul a respectat toate procedurile legale, iar acest blocaj este nejustificat. În consecinţă, îi solicit preşedintelui României ca, în virtutea prerogativelor constituţionale pe care le are, de a veghea la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice, să respecte decizia CCR şi să semneze decretele de numire pentru ca activitatea celor două  ministere să se desfăşoare cât mai eficient", a declarat prim-ministrul.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis preşedintelui Klaus Iohannis, o scrisoare de răspuns la adresa din 17 ianuarie 2019 privind condiţiile de legalitate în legătură cu propunerile de numire în funcţia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice a Liei-Olguţa Vasilescu şi a lui Mircea-Gheorghe Drăghici în funcţia de ministru al transporturilor. Dăncilă a reiterat solicitările de numire a celor doi în funcţii. De asemenea, a precizat că a anexat toate înscrisurile necesare privind îndeplinirea condiţiilor de legalitate pentru cele două nominalizări.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.