Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a criticat, miercuri, lipsa unei reacţii din partea statului român faţă de declaraţiile premierului Ungariei, Viktor Orban, prin care România era acuzată că duce o campanie împotriva liderilor comunităţii maghiare sub pretextul luptei anticorupţie, Dragnea întrebându-se dacă motivul nu este o înţelegere între Dacian Cioloş şi UDMR pentru ca Uniunea să-l susţină pentru funcţia de premier, după alegerile din 11 decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat fiind cum comentează reacţia autorităţilor române la declaraţiile lui Viktor Orban, Liviu Dragnea a răspuns: “Nu o văd. Am văzut reacţia oficială a Ungariei dar, din păcate, nu am văzut reacţia oficială a statului român. Mă refer la autorităţile statului. Eu nu spun să luăm bâtele şi să plecăm de la Arcul de Triumf în Ungaria şi, de asemenea, vreau să facem o distincţie foarte clară între cetăţenii români de etnie maghiară şi statul ungar, dar lipsa unei reacţii ferme, civilizate, dar ferme, este incorectă. Orice demers, orice afirmaţie, orice punere sub semnul întrebării a statalităţii României trebuie să fie taxată.“

Liviu Dragnea crede că o posibilă explicaţie a lipsei de reacţie a guvernului român ar fi un posibil acord al premierului Cioloş cu UDMR. “Mă întreb oare de ce premierul României nu a avut o reacţie? Are vreo înţelegere cu UDMR pentru o viitoare majoritate parlamentară? Aritmetic vorbind, numai aşa le poate ieşi o majoritate: PNL, USR, UDMR şi PMP. Ăsta să fie motivul pentru care nu a avut reacţie? Sper să nu fie asta”, a mai spus Liviu Dragnea.

Dragnea a mai declarat că lipsă unei reacţii din partea autorităţilor române încurajează escaladarea nivelului de declaraţii din partea statului maghiar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.