Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, înaintea Comitetului Executiv al partidului, că CFR SA trebuie să plătească 142 de milioane de euro unor firme private, ca pretenţii şi că poate procurorii investighează şi acest lucru între două HG.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem 142 de milioane de euro pe care o societate de stat, CFR, trebuie să le plătească ca şi pretenţii. Eu cred, părerea mea, că procurorii, între două, trei HG pe care le investighează, care sunt şi legale, poate ar trebui să investigheze şi de ce statul român, prin diverse companii de stat trebuie să plătească unor firme private, în general străine sute de milioane de euro şi în baza unor hotărâri judecătoreşti, să vadă cum reuşim noi în România şi pe autostrăzi şi pe căi ferate să nu facem lucrări, în schimb să plătim. Şi asta nu e de azi”, a declarat Dragnea.

CITEȘTE ȘI Liderii PSD se reunesc astăzi în Comitetul Executiv

El a spus că, teoretic, Guvernul ar trebui să trimită acest caz la procurori, ”pentru că nu e în regulă”.

”Nu îmi permit să spun cum au judecat instanţele când au decis aşa ceva, dar poate ar trebui o analiză mult mai serioasă, pentru că statul român pierde sute de milioane de euro”, a continuat Dragnea.

Liderul PSD a menţionat că aceşti bani trebuie plătiţi pentru ”tot felul de pretenţii”.

”Nu se fac lucrări şi, după părerea mea, este cu complicitatea unora din companiile respective. (...) Nu facem lucrări, dar găsim o virgulă în contract pusă poate în acord cu cei care au făcut contractul sau caietul de sarcini şi cerem bani”, a adăugat Dragnea.

În ceea ce priveşte şedinţa CEX, liderul PSD a spus că se va discuta despre activitatea Guvernului şi despre relaţiile Guvern-Parlament.

”Vom discuta despre activitatea Guvernului. Stăm mult mai bine decât în perioada trecută. O să discutăm şi despre activitatea parlamentară şi relaţiile dintre Guvern şi Parlament, că nu funcţionează foarte bine şi aici este o problemă mai mare în Parlament şi de asemenea despre baza de date a membrilor de partid”, a spus Liviu Dragnea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.