Liviu Dragnea a afirmat în discursul ţinut sâmbătă seară la mitingul organziat de PSD în Piaţa Victoriei că statul paralel este "o frăţie josnică, periculoasă, care vrea să scoată democraţia din joc” şi că beneficiarii acestuia sunt politcienii care pierd alegerile la urne, în acest context liderul PSD spunând că preşedintele Klaus Iohannis şi liderul liberal Ludovic Orban nu sunt de invidiat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"E o frăţie josnică, periculoasă, un contract care de fapt vrea să scoată democraţia din joc. Acesta este portretul statului paralel”, a afirmat liderul PSD la mitingul din Piaţa Victoriei.

Drangea a spus, de asemenea, că "beneficiarii politici dau sens şi putere statului paralel„

"Beneficiari politici sunt cei care pierd alegerile la urne, dar vor să le câştige prin DNA şi SRI. Beneficiarii statului paralel sunt, de cele mai multe ori, şi prizonierii lui fiindcă fără sprijinul instituţiilor de forţă ei nu există în politică", a afirmat Dragnea.

În acest context, şeful PSD a spus că preşedintele Klaus Iohannis nu este de invidiat, iar când mulţimea a început să huiduie la auzul numelui şefului statului, Dragnea a adăugat:"Salutaţi-l mai bine, vă rog!"

Dragnea l-a ironizat pe Klaus Iohannis întrebând audienţa dacă acesta "are o problemă la ochi sau la dosar atunci când spune că nu vede protocoalele secrete".

Şeful PSD a mai spus că nici preşedintele PNL Ludovic Orban nu este de invidiat, şi nici "mulţi din cei care cred că dacă stau mereu în gură cu cuvântul anticorupţie vor scăpa": "Ei folosesc statul paralel, se bucură de aşa-zisa putere pe care le-o dă statul paralel, dar sunt de fapt nişte unelte jalnice ale acestor securişti".

Dragnea a vorbit şi despre o boală care strică prietenii şi care ne-a făcut să trăim într-o societate măcinată de şi invidie, unde "oricui dacă i se întâmplă ceva bun există altcineva care consideră că este un bun nemeritat, necuvenit şi scrie un denunţ".

"Această boală ne-a adus mai rău ca pe vremea vechii securităţi şi astea nu sunt vorbe propagandistice, astea sunt realităţi de zi cu zi cu care ne confruntăm fiecare dintre noi. Stalinişti şi securişti vor să ne transforme într-un popor de denunţători, să ne denunţăm, să ne acuzăm, să ne învinuim între noi pentru lucruri pe care nu le-am făcut", le-a spus Dragnea membrilor şi simpatizanţilor PSD.

Liderul social-democrat a mai afirmat că românii sunt îndemnaţi, ameninţaţi, şantajaţi să depună denunţuri împotriva rudelor, împotriva prietenilor, împotriva colegilor: "Este un plan odios de dezbinare şi de învrăjbire a societăţii româneşti. Este un plan abil de insinuare a terorii că oricine, oricând poate fi luat, a fricii că oricine, oricând poate fi transformat în suspect sau in vinovat".

"Când într-o ţară delaţiunea ajunge să ţină loc de probe, iar denunţul ajunge să fie prefaţa unei condamnări, atunci întreaga societate devine prizoniera terorii. Toţi am fost sau suntem sau am putea fi sau aţi putea fi la un moment dat atinşi de mâna lungă a acestui stat paralel, a acestor securişti. Sunt şase milioane de oameni care au fost interceptaţi, urmăriţi, filaţi, monitorizaţi, înregistraţi şi supravegheaţi de statul paralel. Este mai mult decât ne-am fi putut închipui vreodată" a mai afirmat Dragnea de pe scena amenajată în Piaţa Victoriei, unde s-au aflat peste 120.000 de membri şi simpatizanţi PSD.

De asemenea, el le-a spus participanţilor veniţi din toată ţara la manifestaţia din Capitală că oricare dintre ei poate deveni o ţină a "statului paralel”.

"Este posibil să fii chiar tu printre cei şase milioane de români cărora le-au fost călcate în picioare drepturile şi libertăţile. Este inacceptabil, este intolerabil şi nici măcar nu contează dacă eşti vinovat sau nu. Trebuie doar să fii ascultat, pentru că nu trebuie să fii suspect sau inculpat pentru a fi monitorizat sau interceptat. Important este ca statul paralel să ştie ce vorbeşti, ce gândeşti, ce simţisi ce-ţi doreşti. Pentrucă cu cât ştie mai mult, cu atât devine mai puternic şi mai represiv, iar noi toţi devenim mai vulnerabili şi mai expuşi abuzurilor de orice fel. Absolut tot ceea ce spui vor folosi într-o zi împotriva ta  sau a altcuiva. De asta înregistrează tot şi că rog sănu vă faceţi iluzii că sunteţi în afara mizei, că nu contaţi. Fiecare contează pentru ei. Toţi putem deveni ţinte la un moment dat”, le-a mai spus Dragnea demonstranţilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.