Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a afirmat, marţi seară, că a avut multe jigniri din partea preşedintelui Klaus Iohannis, iar o confruntare ar fi arătat "cum suntem fiecare dintre noi". "Văd un om laş şi arogant, care nu poate explica cei cinci ani în care a fost preşedintele României", a spus Dăncilă, prezentând un bilanţ al activităţii sale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dacă am avut un preşedinte care i-a împărţit pe români, acum crede că o parte a presei merită la dezbtere, altă parte nu merită. Cred că trebuie să ai o abordare corectă faţă de presă. Am sperat într-o confruntare care să arate respectul pentru români, Klaus Iohannis vrea doar o dezbatere cu cei pe care-i agreează, sfidând românii care l-au votat şi nu l-au votat", a afirmat Dăncilă, marţi seară, în conferinţa de presă.

Ea a spus că vede "teama de dialog autentic, de întrebări, de adevăruri incomode".

"Am avut multe jigniri din partea lui Iohannis, minciuni, o confruntare arăta cum suntem fiecare dintre noi, cum sutem pregătiţi pentru funcţia prezidenţială, dar şi ce am făcut, Iohannis în cei cinci ani, iar eu într-un an şi 9 luni", a afirmat Dăncilă.

Ea a susţinut că aveau "o responsabilitate să venim cu un raport al activităţii şi propria viziune".

"Văd un om laş şi arogant, care nu poate explica cei cinci ani în care a fost preşedintele României şi voi veni cu un bilanţ comparativ şi cred că fiecare dintre noi se poate raporta la cei cinci ani de mandat ai lui Iohannis", a declarat Dăncilă.

Ea a menţionat că a avut 41 de vizite externe şi 100 de primiri la Bucureşti, susţinânc că a căutat să vină cu ceva concret pentru România, fie cu acordul pentru 5 G, fie cu contracte sau investitori.

"Sunt cunoscute măsurile pe care le-am luat în domeniul economic şi faptul că în guvernarea PSD, România a avut a doua cea mai mare creştere economică din UE. Salariul minim a crescut, salariile medicilor s-au triplat şi am oprit exodul către alte state UE, salariile profesorilor au crescut cu 80%, au crescut salariile în justiţie", a susţinut fostul premier.

Potrivit lui Dăncilă, în toată această perioadă "preşedintele nu a făcut decât să dezinformeze" şi s-a opus constant creşterii salarior şi pensiilor.

"A dezinformat şi le-a spus pensionarior cu cinism că nu sunt bani. Nu s-a gândit că poate sunt pensionari care nu au bani de medicamente sau nu au ce pune pe masă dacă nu primesc pensia la timp. A fost o abordare personală, prin care a vrut să câştige puncte electorale", a afirmat Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.