Liderul USR, Dan Barna, susţine, după decizia CCR privind numirea miniştrilor, că preşedintele Klaus Iohannis a obţinut doar o amânare care n-a ajutat la nimic, că moţiunea de cenzură trebuie depusă rapid şi că alegerile anticipate sunt singura soluţie pentru criza politică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dan Barna susţine că decizia de azi a Curţii Constituţionale arată că, pentru soluţionarea crizei politice, nu e altă soluţie decât plecarea guvernului şi organizarea de alegeri anticipate.

„Faptul că doamna Dăncilă a amânat la nesfârşit prezentarea în Parlament aşteptând să fie obligată de o decizie a Curţii e ruşinos pentru PSD şi dăunător pentru ţară. Pe de altă parte, decizia care sileşte preşedintele să numească miniştrii interimari ne arată că tot ce a obţinut până acum domnul Iohannis nu a fost decât o amânare care n-a ajutat la nimic. O serie lungă de amânări nu e o rezolvare a crizei. E doar un pas în lateral”, afirmă liderul USR.

El spune că partidele de opoziţie trebuie să facă repede primul pas - depunerea moţiunii de cenzură. „Fac şi pe această cale un apel. Acest guvern trebuie să plece, această criză trebuie să înceteze”, încheie Barna.

Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea premierului pe tema refuzului preşedintelui de a numi miniştri interimari. Curtea Constituţională a stabilit că preşedintele trebuie să numească interimarii propuşi de premier, dar precizează că premierul trebuie să meargă în Parlament pentru remaniere, urmare a retragerii ALDE de la guvernare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.