Sesizările depuse de PSD la Curtea Constituţională a României (CCR) privind proiectul de lege care prorogă unele termene din justiţie şi privind proiectul de lege care abrogă OUG 51 vor fi dezbătute, miercuri, de judecătorii constituţionali. Cele două proiecte sunt primele pe care Guvernul Orban şi-a asumat răspunderea. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că actele normative sunt în dezbatere parlamentară, ceea ce ar constitui motiv de neconstituţionalitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii CCR au anunţat că sesizarea referitoare la proiectul de lege care prorogă unele termene din justiţie şi cea referitoare la proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane  - respectiv abrogarea OUG 51 - au primit termen de judecată în 29 ianuarie.

Guvernul şi-a asumat, în 12 decembrie 2019, răspunderea în Parlament pe legile privind prorogarea unor termene în Justiţie, abrogarea OUG 51/ 2019 şi instituirea unor plafoane pentru cheltuieli publice. 

PSD a contestat la CCR legea care abrogă OUG 51/ 2019 şi legea care prorogă unele termene din justiţie.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că cele două sunt în procedură parlamentară, ceea ce ar reprezenta un conflict juridic de natură constituţională. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.