Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat marţi, la Parlament, că în urma afirmaţiilor privind protestatarii a primit 150 de ameninţări cu moartea, motiv pentru care şi-a contactat avocaţii şi a depus o plângere penală, urmând ca 150 de persoane să fie audiate. Social-democratul a ţinut să precizeze că, în continuare, nu este de acord cu faptul că oamenii protestează şi ocupă "neautorizat" Piaţa Victoriei, chiar dacă OUG 13 a fost respinsă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„După interviul de la Adevărul am primit 150 de ameninţări cu moartea. Opinia fiecărui om este opinia lui, eu nu m-am dus să-i înjur pe niciunul, nu i-am amneinţat cu moartea, am primit 150 de ameninţări cu moartea pe Facebook, pentru care dimineaţă mi-am contactat avocaţii, 150 de persoane care mi-au dat numele lor. În Codul penal este puşcărie de la 3 la 5 ani ameninţarea cu moartea, am făcut plângere penală, o să fie audiate aceste 150 de persoane”, a afirmat Cătălin Rădulescu.

Social-democratul a mai spus că este colecţionar, are ”nişte arme”, dar nu a tras în viaţa lui.

„Eu sunt colecţionar, am nişte arme, dar n-am tras în viaţa mea. Arma pe care eu o am acasă am cumpărat-o, sunt şi colecţionar. Am spus şi voi spune - dacă vreodată în ţara asta va mai veni comunismul, stalinismul, hitlerismul sau ceva, voi ieşi în stradă cu arma. Şi cu asta am clarificat subiectul. La Revoluţie am ieşit în stradă tot aşa, împotriva unui sistem comunist, atunci am luptat pentru nişte idei pentru care lupt - drepturile şi libertăţile omului. Pe vremea comunismului n-ai fi putut lua un interviu în viaţa voastră”, a adăugat Cătălin Rădulescu.

Deputatul a susţinut că OUG 13 a fost respinsă, dar oamenii continuă să protesteze şi să ocupe „neautorizat” o piaţă.

„Dacă se iese în stradă pentru o idee, cum s-a ieşit atunci cu ordonanţa, a fost OK. (...) Nu trebuia dată această ordonanţă şi toate modificările trebuie să le facem în Parlament, prin dezbateri. Oamenii au ieşit, treaba lor. Numai că s-a terminat acest subiect, în continuare oamenii stau într-un loc neautorizat, ocupă o piaţă şi întrebarea mea este: Dacă noi, ceilalţi oameni vrem să ieşim în Piaţa Victoriei, ce s-ar întâmpla? (...) Nu ocupi un loc din această ţară neautorizat zile întregi. E normal ca atâta timp cât ordonanţa asta nu s-a mai aplicat, când în Parlament se discută orice fel de modificare legislativă, se fac dezbateri. (...) Vreau sa înţeleg de ce cineva stă în stradă seară de seară”, a completat social-democratul.

El a reiterat faptul că nu este de acord ca oamenii „să stea într-un loc şi să-l ocupe fără motiv seară de seară”.

„Atâta timp cât România este în comunitatea europeană, dacă mai suntem, eu am văzut că orice fel de miting neautorizat (...) autorităţile au reacţionat în felul lor. (...) Am spus: dacă se transformă şi dacă mitingurile sunt violente trebuie să reacţioneze şi România, aşa cum se reacţionează în orice ţară civilizată din Europa. Nici nu sunt de acord ca oamenii să stea într-un loc să-l ocupe fără motiv seară de seară. Haideţi să facem un parc acolo, să punem băncuţe.  Amendamentul (lui Şerban Nicolae – n.r.) se discută în comisie şi acolo se votează cu majoritatea”, a subliniat deputatul PSD. 

Parchetul Curţii de Apel Piteşti a primit trei sesizări de la trei persoane fizice, care solicită instituţiei să se autosesizeze în urma declaraţiilor făcute de parlamentarul Cătălin Rădulescu, ales pe listele PSD Argeş.

Potrivit procurorului Dinu Dumbravă, de la Parchetul Curţii de Apel Piteşti, nu este vorba despre plângeri penale sau denunţuri, ci despre sesizări care au fost înaintate Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Deputatul PSD de Argeş Cătălin Rădulescu spune, într-un interviu pentru "Adevărul", că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui înfruntaţi cu tunuri de apă: "De ce mai stau ca proştii acolo? N-au treabă, n-au serviciu, n-au copii?”. Mai mult, el spune că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi este pregătit să o folosească din nou: "Nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat."

Deputatul PSD afirmă că nicio lege a graţierii pe el nu îl "ajută cu absolut nimic".

El spune că oamenii care au ieşit să protesteze în Piaţa Victoriei au fost scoşi în stradă şi manipulaţi şi că ar trebui să se intervină cu tunurile cu apă împotriva acestora: "Pentru ce se mai duc oamenii în Piaţa Victoriei acum şi de ce noi nu ieşim împotriva lor cu tunurile cu apă dacă nu mai au motiv? Nu putem să transformăm un loc în maidan. (...) Nu poţi în fiecare zi un loc să-l transformi într-un maidan. Să stea ca proştii în fiecare seară acolo? N-au de lucru, n-au copii, n-au familii? Nu au ieşit pentru nicio ordonanţă. Au fost scoşi în stradă şi manipulaţi groaznic de cine a avut interes să îi manipuleze. (...) Mulţi ies în stradă la orice e dat pe Facebook şi au fost aduşi de la multinaţionale". 

Întrebat dacă se gândeşte să iasă să tragă în Piaţa Victoriei, el spune că o poate face oriunde vrea: "Pot să ies unde vreau eu. Dacă mă apucă pe mine vreo nebunie, pot să ies unde vreau eu. E dreptul meu şi riscul meu şi hotărârea mea în momentul ăla".

Instanţa supremă l-a condamnat definitiv, pe data de 5 decembrie 2016, pe deputatul PSD Cătălin Rădulescu la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, în dosarul în care este acuzat de dare de mită şi de administrarea unei firme, faptă incompatibilă cu calitatea sa de parlamentar.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.