Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a anunţat sâmbătă dimineaţa, că cei 1500 de români din Italia, care vor sosi începând din 21 martie pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu vor intra în carantină instituţionalizată şi vor fi testaţi pentru a fi depistate persoanele care suferă de coronavirus. El a menţionat că starea generală de sănătate a românilor repatriaţi este una bună. El i-a calificat drept iresponsabili pe politicenii care spun că românii aduşi din Italia nu ar trebui să beneficieze de asistenţa statului român, după ce preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, a calificat drept un gest de iresponsabilitate maximă, aducerea celor 1.500 de persoane la Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectura Constanţa a transmis sâmbătă, un comunicat de presă, prin care anunţă că în contextul pandemic actual, în conformitate cu starea de urgenţă instituită pe teritoriul României şi a dispoziţiilor CNCCI care a analizat cele mai bune capacităţi operaţionale din ţară, s-a dispus ca începând sâmbătă, 21 martie 2020, aproximativ 1500 de cetăţeni români captivi în Italia să fie repatriaţi cu mai multe aeronave care vor ateriza pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu.
Organizarea transportului umanitar este realizată de către Ministerul Afacerilor Externe şi aprobată de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela şi de secretarul de stat în MAI, şeful DSU, Raed Arafat.
Prefectura precizează că din informaţiile primite prin intermediul Ministerului de Externe, de la autorităţile italiene, starea generală de sănătate a cetăţenilor români care vor fi repatriaţi este una bună.  
Prefectul George Niculescu a transmis că este obligaţia tuturor românilor de a fi solidari şi a precizat că politicieni iresponsabili spun că românii aduşi din Italia nu ar trebui să beneficieze de asistenţa statului român. 
“Toţi prefecţii din ţară lucrează pentru a limita răspândirea coronavirusului. Este o obligaţie faţă de români, este obligaţia funcţiei, a ordinelor primite în starea de urgenţă, este obligaţia noastră, a tuturor, de a fi solidari pentru că doar împreună putem să ieşim din această situaţie. Politicieni iresponsabili au început să se lamenteze că românii, fraţii noştri, prietenii noştri, rudele noastre, nu ar trebui să beneficieze de asistenţa statului român, pentru că pun binele lor mai presus de binele tuturor. Acelaşi comportament de a cumpăra tot orezul, de a cumpăra tot spirtul al unor partide politice demonstrează încă o dată iresponsabilitate, laşitate, mojicie şi instigă la învrăjbirea românilor împotriva românilor”, a transmis George Niculescu. 
El spune că românii aduşi din Italia, care vor ateriza începând de sâmbătă, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, vor intra în carantină instituţionalizată, vor fi testaţi pentru coronavirus, iar cei depistaţi cu Covid-19 vor merge în facilităţile sanitare pregătite pentru acest scenariu. 
“Cetăţenii români care vor ateriza astăzi pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, vor intra automat în carantină instituţionalizată, în teste, pentru a depista persoanele care suferă de coronavirus. Cei depistaţi pozitiv vor merge automat în facilităţile sanitare special pregătite pentru acest scenariu, ceilalţi vor fi cazaţi timp de 14 zile aşa cum prevede legea în izolare. Transportul fraţilor noştri  se va face în condiţii de izolare, iar maşinile cu care vor fi transportaţi vor intra într-un amplu proces de dezinfecţie. Niciun constănţean nu este supus la risc, singurul risc în această situaţie este să lăsăm politicianismul, frica şi ura să ne dezbine. 
Îi avertizez pe cei care luptă împotriva cetăţenilor români prin mesaje de panică că nu vor reuşi. Îi vom salva pe fraţii noştri fără a pune în vreun risc cetăţenii Constanţei”, a transmis prefectul George Niculescu. 
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, susţine că aducerea a 1.500 de români din Italia pentru a fi carantinaţi la Constanţa este un gest de iresponsabilitate maximă, atât pentru cei aduşi din străinătate, cât şi pentru locuitorii judeţului. El face apel la preşedintele Klaus Iohannis şi la Guvernul României să ia măsurile care se impun şi să nu transforme acest judeţ într-unul izolat, solicitând ca cei aduşi din Italia să fie triaţi epidemiologic şi transportaţi apoi în judeţele de unde provin.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.