Ministrul de Finanţe Dan Vîlceanu, propus pentru funcţia de secretar general al PNL, a declarat duminucă, la Consiliul Naţional al partidului, că partidul trebuie readus împreună. ”Să vindecăm rănile dezbinării din această perioadă de congres”, a afirmat el. ”Îmi doresc să închidem acest capitol zbuciumat, care a fost unul de uzură pentru noi la nivel de imagine”, a declarat Lucian Bode. Gheorghe Flutur a propus să fie întinsă o mână oamenilordin echipa Orban. ”Sunt multe lucruri pozitive în guvernare, vă rog din tot sufletul deveniţi comunicatori”, a cerut Rareş Bogdan, care a subliniat că Guvernul a luat măsuri bune, extraordinare pentru mediul de afaceri, pentru zona de educaţie. Robert Sighiartăru vrea ca în cadrul Biroului Executiv Partidului Naţional Liberal să se ia decizii bazate pe criterii, pe principii, pe performanţă şi nu pe prietenii. Siegfried Mureşan susţine că lucrează în fiecare zi pentru reprezentarea României şi a PNL în Europa. Conform lui Florin Roman, ”Florin Cîţu vorbeşte mai puţin dar face ceea ce trebuie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 

Alexandru Nazare:, Vă recomand să rămâneţi la valorile voastre să rămâneti la principiile voastre
„Vă recomand să rămâneţi la valorile voastre să rămâneti la principiile voastre, să vă păstraţi coloana vertebrală în orice moment li să nu plecaţi capul pentru că, dacă plecaţi capul, se pleacă şi partidul”, a afirmat Nazare.
Fostul ministru al Finanţelor, revocat din funcţie de către premierul Florin Cîţu, a mulţumit pentru onoarea de a fi fost desemnat în mai multe funcţii importante la nivel guvernamental şi a subliniat că în mandatul de ministru al Finanţelor Publice a apărat interesele financiare ale României şi s-a prezentat „cu demnitate”, susţinându-şi şi argumentându-şi opiniile.
Europarlamentarul Gheorghe Falcă, candidat pentru funcţia de vicepreşedinte domeniul Fonduri Europene şi Dezvoltare Regională al PNL: Militez pentru unitate în interiorul partidului, unitate cu preşedintele României şi unitate cu românii
 
„Astăzi avem o mare oportunitate noi, cei de aici, să lucrăm la (...) modernizarea României. (...) Militez şi eu, ca un creştin liberal, care vin dintr-o organizaţie puternică, militez pentru unitate în interiorul partidului, unitate cu preşedintele României şi unitate cu românii”, a afirmat fostul primar al municipiului Arad timp de patru mandate.
El şi-a prezentat activitatea politică şi a subliniat importanţa pe care o are accesarea de fonduri europene, amintind sumele mari pe care România le are la dispoziţie în următoarea perioadă.
Florin Roman: Florin Cîţu vorbeşte mai puţin dar face ceea ce trebuie.
”Nu aş fi luat cuvântul, dar sunt şi organizator aici şi trebuie să câştig timp cu echipa organizatoare pentru a trece la procesul de votare. Am pornit de jos în administraţia publică. Patru ani cât am fost în comisia de administraţie publică am încercat să facem ceea ce credeam că este necesar şi urgent. Am lucrat la un cod adminsitrativ care nu e perfect şi trebuie corectat, dar e necesar. Am convins Ministerul Finanţelor că redevenţele din exploatări de suprafaţă să rămână la nivel local şi nu central. Şi am mărit cotele din impozitul pe venit. Prioritatea numărul 1 a PNL în privinţa administraţiei publice locale este să trecem către UAT-uri spaţiile dispopnibile care aparţin ministerelor, companiilor naţionale care sunt părăsite, abandonate, trebuie trecute la autorităţile publice locale. Avem datoria asta faţă de primarii liberali. Florin Cîţu vorbeşte mai puţin dar face ceea ce trebuie”, a declarat Florin Roman.
- Siegfried Mureşan: Lucrez în fiecare zi pentru reprezentarea României şi a PNL în Europa.
 
”E foarte simplu: omul potrivit, la locul potrivit. Lucrez în fiecare zi pentru reprezentarea României şi a PNL în Europa. Reuşesc mereu să obţin lucruri bune. Candidez pentru vicepreşedinte Politică Externă şi Afaceri Europene. Săptămâna viitoare, după ce mâine PNRR va fi aprobat de Comisia Europeană, vom primi 4 miliarde de euro prefinanţare din PNRR, faţă de 3 miliarde, datorită propunerii mele”, a susţinut Mureşan, adăugând: ”Am câştigat poziţia de vicepreşedinte al PPE. Am avut cele mai bune rezultate ale unui candidat român. Am obţinut sprijin la nivel european pentru proiectele noastre. Apăr fondurile europene pentru România, am fost negociator pentru întreg bugetul Uniunii Europene.
- Robert Sighiartău: Vreau ca în cadrul Biroului Executiv Partidului Naţional Liberal să se ia decizii bazate pe criterii, pe principii, pe performanţă şi nu pe prietenii 
„Vreau ca în cadrul Biroului Executiv Partidului Naţional Liberal să se ia decizii bazate pe criterii, pe principii, pe performanţă şi nu pe prietenii şi nu pe anturaje”, a afirmat el.
El consideră că partidul trebuie să primească tot timpul feedback de la oameni pentru a lua decizi pe baza opiniilor acestora.
- Rareş Bogdan: Sunt multe lucruri pozitive în guvernare, vă rog din tot sufletul deveniţi comunicatori!
 
”Astăzi voi ţine cel mai scurt discurs din istoria mea în PNL. Mulţumesc tuturor din această sală. Mă adresez cu cuvintele cu care am sperat de acum şase luni să mă pot adresa noului preşedinte al PNL. Vă mulţumesc şi vă felicit domnule preşedinte al PNL, Florin Cîţu. Am fost de la început alături de Florin, alături de o mână de oameni. 
 
- Ieri a fost puţină zarvă în sală. 50 la sută din succesul unei guvernări, spunea Margaret Thatcher,  îl reprezintă comunicarea.  
 
- În aceste 5-6 luni am fost aproape zi de zi împreună şi am văzut cum la toate cererile primarilor şi ale mediului de afaceri a răspuns cu măsuri. Pentru primarii care m-au întrebat aseară, am vorbit cu ministrul Dezvoltării, ministrul Finanţelor, acel minim la aplicarea de proiecte de 2 mii de locuitori la comună nu există. 
 
- În urmă cu un an PNL a avut două măsuri care i-au adus scăderea în sondaje: una a fost închiderea pieţelor. Nu am avut capacitate să spunem oamenilor că cele mai multe pieţe nu au fost închise. 
 
- Trebuie să comunicăm, să explicăm măsurile. Guvernul a luat măsuri bune, extraordinare pentru mediul de afaceri, pentru zona de educaţie. 
 
- Anul trecut PNL a intrat într-un conflict care astăzi ne creează probleme cu Biserica, nu doar cu BOR, cu cultele din România. Pentru că am refuzat dialogul. Florin Cîţu, omul cu vederi liberale, a readus acest dialog cu Biserica. A fost extrem de important să îl văd dialogând cu Patriarhul. În zona rurală, fără reprezentanţii bisericilor nu îi vom putea convinge pe români cât de importantă e vaccinarea. 
 
- Am venit cu măsuri care merg până la 35% compensare la facturi. Sunt măsuri pe care Guvernul le-a luat şi trebuie să le comunicăm împreună. 
 
- Sunt multe lucruri pozitive în guvernare, vă rog din tot sufletul deveniţi comunicatori. 
 
- Vă cer unitate şi credinţă în Dumnezeu şi susţinerea PNL.
 
- Gheorghe Flutur: Să întindem o mână către colegii din echipa lui Ludovic Orban
”Am să fac un apel. Am vorbit ieri de o amnistie a vorbelor grele spuse în campanie. Să întindem o mână către colegii din echipa lui Ludovic Orban”, a propus Flutur.
 
”Politici publice înseamnă expertize mai ales pentru programul de guvernare. Să facem comisiile de specialitate, dar să le facem funcţionale, nu pe hărtie. Să chemăm toţi membrii PNL să se simtă utili. Avem oameni foarte buni cu expertiză în aceste laboratoare. Profesionalizarea partidului să fie o prioritate”, a adăugat el.
- Lucian Bode, candidat pentru postul de prim-vicepreşedinte pentru strategii politice: Îmi doresc să închidem acest capitol zbuciumat, care a fost unul de uzură pentru noi la nivel de imagine
”Îmi doresc să închidem acest capitol zbuciumat, care a fost unul de uzură pentru noi la nivel de imagine”, a afirmat el.
„Suntem conştienţi cu toţii că nu va fi uşor de obţinut victoria pe care cu toţii ne-o dorim, pentru că orice guvernare erodează. (...) Este un gest sinucigaş să credem că reuşim să performăm la guvernare dezbinaţi fiind”, le-a transmis Bode colegilor săi de partid. 
El a adăugat că PNL are de luat decizii importate în perioada următoare şi nu îşi „permite să greşească”
Lucian Bode a subliniat importanţa parteneriatului dintre PNL şi preşedintele Klaus Iohannis.
- Vîlceanu: în PNL nu trebuie să mai existe huiduieli şi cereri de demisie la adresa colegilor
„În primă fază trebuie să readucem partidul împreună, să vindecăm rănile dezbinării din această perioadă de congres”, spune Dan Vîlceanu
Vîlceanu a susţinut că în PNL nu trebuie să mai existe huiduieli şi cereri de demisie la adresa colegilor.
El a mulţumit predecesorilor săi în funcţie, Vasile Blaga, Ilie Bolojan şi Robert Sighiartău.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.