Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, miercuri, după ce preşedintele Klaus Iohannis, a promulgat legea care aprobă Planul naţional de prevenire şi combatere a cancerului, că Executivul va găsi resursele financiare necesare pentru operaţionalizarea acestui Plan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”România are, de astăzi, un Plan de prevenire şi combatere a cancerului. Legea promulgată de preşedintele Klaus Iohannis defineşte un instrument extrem de important în lupta cu afecţiunile oncologice, o speranţă în lupta pacienţilor cu boala şi o promisiune împlinită”, a transmis, miercuri seară, premierul Nicolae Ciucă.  

Acesta anunţă căm executivul va găsi banii pentru implementarea acestui Plan.  

”În continuare, vom găsi resurse şi vom aloca banii necesari pentru implementarea şi operaţionalizarea acestui Plan, astfel că România va fi, de acum, în rândul ţărilor care abordează această gravă problemă de sănătate publică într-un mod integrat şi adaptat nevoilor fiecărui pacient în parte”, a mai transmis premierul.  

Acesta a mulţumit ”tuturor celor care au lucrat, împreună, la elaborarea acestui document, reprezentanţilor societăţii civile şi pacienţilor oncologici, pentru că au venit cu propuneri, astfel încât să avem acum un Plan eficient atât pentru prevenţia, cât şi pentru tratamentul afecţiunilor oncologice”.  

”Sănătate şi putere tuturor”, a mai transmis premierul.  

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, într-o ceremonie oficială organizată la Palatul Cotroceni, legea care aprobă Planul naţional de prevenire şi combatere a cancerului.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.