Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat marţi, după ce miniştrii propuşi în Cabinetul său, cu excepţia lui Cătălin Drulă, au fost avizaţi negativ în comisiile parlamentare de specialitate, că a văzut că se votează în continuare pe falii politice şi după punctaje de partid. El a mai afirmat că toţi cei aflaţi în funcţii publice trebuie să tragă învăţăminte din criza sanitară şi a criticat partidele pentru votul politic. Preşedintele USR a făcut apel către parlamentari să treacă peste orgolii şi să voteze miercuri Cabinetul său.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat, marţi seară, la finalul audierilor din Parlament pentru miniştrii din Cabinetul său, că toţi cei aflaţi în funcţii publice trebuie să tragă învăţăminte din criza sanitară şi a criticat partidele pentru votul politic, dat după punctajele de partid, în cadrul audierilor.

Preşedintele USR a făcut apel către parlamentari să treacă peste orgolii şi să voteze miercuri Cabinetul său. 

”Am văzut că se votează în continuare pe falii politice şi după punctaje de partid”, a precizat Cioloş, într-o conferinţă susţinută la Parlament. 

Premierul desemnat a făcut apel la parlamentari să voteze miercuri conform conştiinţei.

 ”Fac apel la parlamentari să treacă peste orgolii politice şi să voteze acest Guvern pentru că este o soluţie şi oferă soluţii”, a spus Cioloş, precizând că acest Guvern este pregătit să îşi asume responsabilitatea. 

Premierul desemnat le-a mai cerut politicienilor ”să iasă din logica strictă a ordinelor de partid, să se consulte cu cetăţenii, şi să voteze, mâine, pentru un Guvern care să rezolve problemele”. 

Întrebat care sunt şansele ca Guvernul său să treacă de votul Parlamentului, Cioloş a arătat că, după ceea ce s-a întâmplat astăzi, oricine a privit cu obiectivitate şi a văzut răspunsul la întrebări şi programul de guvernare, cu un Guvern monocolor, minoritar, care îşi asumă imediat guvernarea în situaţie de criză, cei cu orivire obiectivă au văzut argumentele explicate faţă de ceea ce ei au propus ca şi soluţii de rezolvare a crizei.

”Dacă parlamentarii mâine abordează lucrurile cu responsabilitate eu cred că putem găsi o soluţie”, a mai spus premierul desemnat.

Potrivit lui Cioloş, şansa e dată de votul parlamentarilor. ”Astăzi şi mâine, mingea este la Parlament”, a completat el.

Dacian Cioloş a fost întrebat dacă a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis, Cioloş afirmând că nu a mai vorbit cu şeful statului pentru că acum este în Parlament, şi astăzi s-a aflat alături de colegii propuşi pentru a fi miniştri.

El a făcut referire şi la declaraţiile partidelor privind alegerile anticipate. ”Din păcate, am fost singurii care au venit cu o propunere, niciun partid nu a venit, şi vorbesc despre anticipate care nu se pot organiza mai devreme de primăvară. Cum vă organizezi alegeri anticipate când îţi mor sute de oameni pe zi şi tu ai un Guvern cu puteri limitate?”, a întrebat el.

Cioloş a mai spus că şi cei care vor alegeri anticipate pot vota mâine acest guvern.

 ”Avem timp să discutăm despre alegeri anticipate după ce ne-om fi plâns morţii şi vom fi rezolvat problema. Asta e urgenţa astăzi, să găsim o soluţie crizei politice pentru a putea găsi soluţie crizei pandemice şi energetice”, a mai declarat Cioloş. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.