Prim-ministrul Dacian Cioloş a afirmat, marţi, la Antena 3, că este mândru de subscripţia publică pentru ”Cuminţenia Pământului”, demers despre care a spus că şi-l asumă

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă subcripţia pentru ”Cuminţenia Pământului” este un succes sau un eşec al mandatului său ca prim-ministru, Dacia Cioloş a răspuns: ”A ieşit cum a ieşit. Cetăţenii au donat cât au considerat ei că trebuie să doneze (...) Este o tentativă pe care am avut-o, pe care mi-o asum şi de care sunt mândru.”

Guvernul a adoptat, în şedinţa din 16 noiembrie, o serie de amendamente la proiectul de lege privind achiziţia ”Cuminţeniei Pământului”, care vor fi prezentate Camerei Deputaţilor, printre ele fiind reglementarea procedurii de restituire a donaţiilor şi constituirea Fondului Brâncuşi pentru achiziţia de opere de arăt contemporană.

”În şedinţa Guvernului din data de 16 noiembrie, au fost adoptate amendamentele propuse de Ministerul Culturii la proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.10/2016 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea asigurării resurselor financiare pentru achiziţionarea Cuminţeniei Pământului, bun aparţinând patrimoniului cultural naţional mobil, clasat în categoria Tezaur”, transmite Guvernul într-un comunicat dat publicităţii pe 18 noiembrie.

Propunerile de modificare a legii au fost trimise, pe 18 noiembrie, Camerei Deputaţilor care este forul decizional pentru acest proiect. Guvernul aminteşte că nu poate reglementa o serie de aspecte legate de proiect prin alte modalităţi de legiferare, jurisprudenţa Curţii Constituţionale limitând posibilitatea ordonanţei de urgenţă pentru proiectele care au ajuns la Camera decizională din Parlament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.