Fostul premier Dacian Cioloş face un apel către funcţionarii din ministere să nu avizeze acte normative despre care nu ştiu că sunt 100% legale, el spunând că funcţionarii responsabili din ministere ştiu ce înseamnă să adopţi acte normative de urgenţă la presiune politică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Funcţionarii responsabili din ministere ştiu ce înseamnă să adopţi acte normative de urgenţă la presiune politică. Şi sunt convins că vor demonstra şi de data aceasta că statul român nu a rămas sat fără câini. Chiar dacă statul e condus azi de lideri politici dintre care unii îl consideră o unealtă pentru interese personale şi de partid", a scris Dacian Cioloş, luni seară, pe Facebook.

De asemenea, el face apel către funcţionari să nu avizeze acte normative despre care nu ştiu că sunt 100% legale, pentru că nimeni nu îi poate obliga să îşi depăşească atribuţiile de serviciu. 

"Rămâneţi demni până la capăt. Nu sunteţi singuri!", le mai transmite fostul premier funcţionarilor.

În spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora Guvernul ar intenţiona să adopte o Ordonanţă de Urgenţă privind amnistia şi graţierea. Atât liderul PSD, Liviu Dragnea, cât şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, au negat. 

"I-am întrebat pe doamna premier şi pe domnul ministru al Justiţiei dacă există vreo intenţie de adoptare a unei OUG de graţiere pentru şedinţa de Guvern de mâine. Amândoi au infirmat aceste zvonuri apărute în spaţiul public", a transmis Liviu Dragnea pentru Digi 24.

Călin Popescu Tăriceanu a susţinut, la TVR, că aceste informaţii au fost “aruncate în presă”, iar “foarte mulţi muşcă subiectul”. El a mai spus că s-a interesat, iar pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Exacutivului nu se află o astfel de ordonanţă. Tăriceanu a afirmat însă că ideea unei Ordonanţe de Urgenţă pentru amnistie şi graţiere “nu ar fi de neconceput” deoarece s-a mai făcut în România, dar o astfel de măsură trebuie analizată dacă este oportună sau nu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.