Premierul Dacian Cioloş a declarat, vineri, că a avut discuţii cu câţiva miniştri despre eventualele candidaturi ale acestora la alegerile parlamentare, el precizând că aceştia vor anunţa în perioada următoare decizia pe care au luat-o, iar cei care vor candida vor demisiona din Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat de jurnalişti dacă a avut vreo discuţie cu miniştii legat de o eventuală candidatură a acestora pe listele unui partid şi dacă vreun membru al Cabinetului a făcut vreun anunţ în acest sens, premierul a răspuns: "Da, am avut discuţii cu câţiva dintre ei, probabil în perioada imediat următoare o să anunţe ei decizia pe care au luat-o".
 
Întrebat dacă miniştrii respectivi vor demisiona, Dacian Cioloş a răspuns: ”Evident".
 

Ministrul Transporturilor, Petru Sorin Buşe, ar urma să demisioneze săptămâna viitoare pentru a candida la alegerile parlamentare din partea PNL, au declarat, joi, pentru News.ro, surse oficiale.

Potrivit surselor citate, Petru Sorin Buşe va deschide lista PNL Bihor pentru Camera Deputaţilor, la Senat urmând să deschidă lista Cornel Popa.

Sorin Buşe a devenit ministru al Transporturilor, la începutul lunii iulie, în urma remanierii lui Dan Costescu.

Premierul Dacian Cioloş le-a cerut miniştrilor care vor să candideze la alegerile parlamengtare din 11 decembrie să îşi dea demisia din Guvern în momentul în care iau această decizie.

Şi USR a anunţat că are discuţii cu cinci-şase miniştri şi secretari de stat pentru o candidatură. Miercuri, Manuel Costescu a demisionat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Economiei pentru a candida pe lista USR pentru Diaspora.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.