Prim-vicepreşedintele ALDE Steluţa Cătăniciu îl acuză pe Daniel Constantin a pus interesul lui şi al unui grup mai presus de interesul partidului al cărui copreşedinte este, ea susţinând că trebuie lăsate deoparte jocurile mărunte şi goana după funcţii, iar membrii partidului să se strângă în spatele unei echipe formate în jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu, din care Daniel Constantin trebuie să decidă dacă mai vrea să facă parte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Daniel Constantin a făcut, din nou, ceea ce ştie el cel mai bine şi ceea ce i-a ieşit de fiecare dată, până acum: a pus interesul lui şi al unui grup mai presus de interesul partidului al cărui copreşedinte este. A contestat legalitatea Delegaţiei Permanente a partidului, întrunită statutar în vederea convocării congresului extraordinar al ALDE. Sigur că nu a existat interesul de a contesta acelaşi for de conducere pe care azi îl critică atât de vehement, atunci când în cadrul său au fost aprobate listele pentru alegerile locale şi parlamentare din iunie, respectiv decembrie 2016, dar nici atunci când a fost validat în funcţiile de ministru şi viceprim-ministru”, afirmă Cătăniciu, potrivit unui comunicat al ALDE.

Ea susţine că este regretabil că, în vreme ce majoritatea colegilor din fostul Partid Conservator sunt oneşti şi îşi doresc reuşita proiectului ALDE, Daniel Constantin şi câţiva apropiaţi ai lui au devenit dintr-o dată extrem de nemulţumiţi şi extrem de vocali.

”Pentru ce motiv, nu ştie nimeni sau cel puţin nu pentru cel pe care îl clamează. Ce preşedinte poţi să fii, să-ţi dai în judecată propriul partid?! Până şi în politică există lucruri care nu se fac, iar atitudinea lui Daniel Constantin faţă de partidul pe care, în cel mai ipocrit mod îl numeşte «casa lui», este unul dintre acestea. Ce om normal doreşte să îşi dărâme propria casă?!”, continuă Steluţa Cătăniciu.

Cătăniciu mai declară că, prin atacul nejustificat la adresa lui Călin Popescu-Tăriceanu, Daniel Constantin îi jigneşte pe toţi colegii care au dus greul în campanie şi care vor acum să pună umărul ca ALDE să devină cel mai puternic partid de centru-dreapta al României.

”Prin tot ceea ce face în aceste zile, Daniel Constantin se dezice de proiectul ALDE şi atacă fără scrupule majoritatea colegilor care vor un partid cu lideri responsabili, nu cu lideri de ocazie. Într-o democraţie, că tot îi plac dânsului metaforele, deciziile se iau de către majoritate, iar cei  care pierd  pleacă doar dacă au alte interese”, afirmă ea.

”Pentru cei care am rămas la Delegaţia Permanentă şi pentru colegii din ţară care cred în acest partid, viitorul ALDE e ceea ce ne preocupă la această oră. Putem deveni cel mai puternic partid de centru-dreapta din România cu rolul de a construi o agendă liberală pentru români. Pentru a realiza acest obiectiv, avem nevoie să lăsăm jocurile mărunte şi goana după funcţii deoparte şi să ne strângem în spatele unei echipe formate în jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu, din care Daniel Constantin trebuie sa decidă dacă mai vrea să facă parte”, susţine Steluţa Cătăniciu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.