Adriana Petcu, propusă ministru al Apelor şi Pădurilor, este director al Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa de şase ani, iar în 2014 Agenţia Naţională de Integritate a declarat-o incompatibilă cu funcţia pentru că a fost project officer într-un proiect european din care a obţinut 27.086 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adriana Petcu a devenit director al Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Buzău-Ialomiţa, în data de 1 martie 2010 şi este încă în funcţie.

În 8 decembrie 2014, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a transmis că Adriana Petcu este în incompatibilitate cu funcţia.

”În exerciţiul funcţiei de director, PETCU ADRIANA a semnat o adresă transmisă Administraţiei Naţionale <<Apele Române>> (A.N.A.R.), prin care s-a propus includerea sa în componenţa grupului de lucru al Proiectului <<SIGMA FOR WATER - Identificarea problemelor şi măsurilor necesare în vederea analizei posibilităţii de refacere a zonei umede la confluenţa râului Călmăţui cu fluviul Dunărea>>, în baza căreia persoana evaluată a fost încadrată în funcţia de project officer în cadrul proiectului. Pe perioada de implementare a proiectului, PETCU ADRIANA a obţinut venituri în sumă 27.086 Lei”, se arată în comunicatul ANI de la acea dată.

Pe site-ul proiectului se menţionează acesta s-a desfăşurat în opt ţări europene, în perioada ianuarie 2010 - vara anului 2013 şi a avut un buget total de 2,5 milioane de euro, printre partenerii europeni fiind şi ABA Buzău-Ialomiţa, dar şi instituţii din Italia, Ungaria sau Olanda.

Soţul Adrianei Petcu, Stănel Petcu, este inginer şef la AN Apele Române şi ABA Buzău-Ialomiţa.

Potrivit ultimei declaraţii de avere din martie 2016, Adriana Petcu are un teren intravilan de 1.000 de metri pătraţi, în localitatea Spătaru din juduţul Buzău, cumpărat în 1997. De asemenea, ea menţionează că soţul său a primit moştenire în anul 2009 un teren agricol de peste 9.000 de metri pătraţi în localitatea buzoiană Robeasca. Ea mai are, împreună cu soţul său, un apartament de peste 57 de metri pătraţi în municipiul Buzău, cumpărat în 1991, dar şi o casă de peste 100 de metri pătraţi în Spătaru, unde are şi terenul, construită în 2001. Petcu deţine şi un autoturism Skoda cumpărat în 2006. 

Ea menţionează că mai are două conturi curente în lei de peste 78.000 de lei, precum şi trei depozite bancare deschise în 2008, 2012, 2013 de aproximativ 380.000 de lei, dar şi două fonduri de investiţii la ING Pensie Privată, unul fiind pe numele soţului său Stănel Petcu.

Împreună cu soţul său, Adriana Petcu este acţionar la Peco Buzău, fiecare având câte 15 de acţiuni.

În anul fiscal 2015, Adriana Petcu a încasat, în calitate de director la ABA Buzău-Ialomiţa, un salariu de 108.853 lei, iar soţul său, de asemenea angajat la compania de apă, a avut un salariu anul de 36.704 lei.

Totodată, potrivit declaraţiei de interese din martie 2016, Adriana Petcu este membru în CC al ANAR şi membru AGA al SC Exploatare Sistem Zonal Prahova, valoarea beneficiilor fiind de 15.345, respectiv 25.488 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.