Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, duminică, în cadrul evenimentului de lansare a candidaţilor partidului la alegerile parlamentare, desfăşurat la Sala Palatului, că sloganul PMP în campanie este ”Lupt pentru România”, iar obiectivul principal, unirea cu Republica Moldova, acest lucru putând fi posibil în cinci sau şase ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul PMP s-a declarat impresionat, în discursul său, de entuziasmul de la Sala Palatului, mărturisind că a mai văzut acest entuziasm pe vremea PDL, ”când exista acest partid minunat”.

”Nu am crezut că voi mai vedea această sală plină cu oameni care prin entuziasm, şi asta arată că nu am greşit încercând construcţia unui partid nou”, a spus Traian Băsescu, acuzând ”sistemul” că nu îşi doreşte intrarea PMP în Parlament.

”Vor avea o decepţie gravă, PMP va intra în Parlament cu un scor foarte bun, şi asta cu certitudine nu datorită mie, ci eforturilor voastre. Sloganul nostru în această campanie este «Lupt pentru România»”, a spus Traian Băsescu.

Liderul PMP a vorbit şi despre obiectivul partidului la alegerile parlamentare. El a povestit că, în timp ce era student la Institutul de Marină, avea un dascăl care preda psihologie.

”Când aveam cursuri, avea Harta României mari şi spunea: «Voi, dragi studenţi, o să bateţi mările şi oceanele, o să ridicaţi drapelul la catarg, dar trebuie să ştiţi ce acoperă tricolorul», şi ne arăta harta României mari”, a spus Traian Băsescu, vizibil emoţionat.

El a continuat: ”Obiectivul nostru este unirea României cu Republica Moldova. Unirea se va face când cetăţenii din stânga Prutului vor fi convinşi în proporţie de peste 50% că vor acest lucru şi când România va proba cetăţenilor Republicii Moldova că e mai bine să fim uniţi decât să trăim în două state independente”.

Traian Băsescu a menţionat că această unire se va produce în 5 - 6 ani, pentru că în Republica Moldova există un curent unionist.

”În 2015, acest curent avea 3%, era efectul propagandei sovietice care desţelenise minţile românilor. Astăzi, 550.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova au şi cetăţenie română. Orice sondaj, astăzi, arată că de la 3% în 2015, am ajuns la 35%”, a mai afirmat liderul PMP.

Traian Băsescu l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis pentru demersul de a stabili o comisie care să se ocupe de obiectivul de ţară.

”Este inadmisibil, tu, şef de stat, să vii să spui, veniţi, voi, minţile cele mai luminate, şi spuneţi care e obiectivul de ţară. Nu, asta este treaba ta”, a arătat Traian Băsescu, menţionând că obiectivul principal al României trebuie să fie unirea cu Republica Moldova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.