Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, vineri, la Timişoara, după ce a fost întrebat de către o femeie dacă poate face ceva în privinţa pensiilor, că îi este cunoscută această problemă şi că el însuşi are o pensie mică, deşi a muncit 44 de ani şi şase luni, adăugând că are noroc cu indemnizaţia de fost preşedinte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Traian Băsescu a făcut această declaraţie, la Timişoara, la finalul discursului susţinut la lansarea candidaţilor din Timiş ai partidului la Parlament, răspunzând unei întrebări puse de către o femeie care s-a plâns că după 40 de ani de muncă are o pensie mult prea mică.

”Mi-e cunoscută problema pensiilor şi, dacă dumneavoastră aţi muncit 40 de ani, eu am muncit 44 de ani şi şase luni. Noroc cu indemnizaţia de fost preşedinte, că şi pensia mea e mică. Dar nu aici mărim pensiile. Nu vă spun că dacă PMP câştigă alegerile vom tripla pensiile. Nu avem cum. Ştiu că pensiile sunt mici. Nu, vor creşte în măsura în care există resurse. Nu vă poate minţi nimeni, nici măcar în campania electorală”, a declarat Traian Băsescu.

De asemenea, Băsescu a mai fost întrebat de o tânără cum vor fi sprijiniţi tinerii care doresc să intre în politică.

”PMP nu vă minte. Avem tineri de 24 de ani, tinere fotomodele cap de listă la partide mari ca PSD şi PNL. Noi am spus asa: e în regulă, promovăm tineri, dar pui pe listă un tânăr de 24 de ani şi zero experienţă de viaţă. Deja e o înşelătorie. Noi promovăm tineri care au făcut paşi în carieră pentru că accesul lor în Parlament să fie şi momentul în care tânărul poate evolua aici.  Politica nu este o meserie permanentă. Astăzi eşti şi după patru ani ai pierdut alegerile şi nu mai eşti. Dacă ai intrat în politică fără să fii bine definit ca activitate profesională, nu vei fi altceva decât un om temător că dacă nu va fi ales ce se va face el. Şi atunci alternativa unui tânăr e să fie sluga unui bătrân. Dacă vreţi să faceţi politică acoperiţi-vă diploma cu valoare. Lucraţi câţiva ani buni, rodaţi-vă şi nu săriţi în piscină fără să ştiţi dacă ea are apă”, a mai spus Băsescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.