Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost prezent duminică, la prima parte a reuniunii PMP, unde a susţinut ca Theodor Paleologu să fie candidatul partidului la alegerile prezidenţiale, exprimându-şi speranţa ca acesta „să îi încurce rău pe Barna şi pe Dăncilă”. Totodată, Băsescu l-a propus pe Mihail Neamţu pentru funcţia de purtător de cuvânt al partidului şi al campaniei electorale, în timp ce Eugen Tomac va conduce campania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am avut o implicare în ceea ce se va propune. Candidatul la funcţia de preşedinte al ţării. E o competiţie care se desfăşoară practic pe aceleaşi principii pe care s-au desfăşurat europarlamentarele, adică e vot la nivel naţional. (...) Care-i problema noastră? Problema noastră e că, deşi am avut o creştere de 200 mii de voturi faţă de alegerile legislative, ea nu-i suficientă. Dacă ar fi candidat preşedintele partidului, cu care am avut o discuţie lungă, puteam miza pe acest portofoliu care s-a revitalizat în ultimii ani şi a crescut cu 200 de mii, dar dacă-l păstrăm nu vom avea acel salt de care partidul are nevoie”, le-a spus Băsescu membrilor Consiliului Naţional al PMP.

El a precizat că partidul nu reuşeşte să se desprindă de procentul de 5,8-5,7% şi este clar că are nevoie şi de alt electorat.

„Am testat cinci candidaţi, pe toţi eu i-am invitat la discuţii, sunt dintr-o zonă care e puţin alte decât zona noastră electorală, m-am îndreptat către intelectualii care pe mine m-au sprijinit în primul mandat şi în al doilea până la tăierea de salarii. (...) Avem nevoie de această creştere calitativă care să proiecteze perspectiva partidului până în 2024 (...), pentru că e nevoie de un partid care să păstreze valorile creştine”, a adăugat Băsescu.

Traian Băsescu a precizat propunerile pe care le face: Theodor Paleologu pentru candidatul la funcţia de preşedinte al României, pe Mihail Neamţu pentru funcţia de purtător de cuvânt al partidului şi al campaniei prezidenţiale, iar conducerea campaniei şi-o va asuma preşedintele partidului, fiind primul responsabil de funcţionarea şi mobilizarea partidului în campanie.

„Eu sper (ca Paleologu - n.r.) să îi încurce rău pe Barna şi pe Dăncilă şi încurcatul ăsta să facă ca niciunul să nu intre în turul doi, aşa cum speră, şi să le creăm o surpriză. E esenţial să susţineţi candidatul în teritoriu”, a mai spus Băsescu.

El a precizat că, dacă nu va fi acceptată această propunere, atunci preşedintele partidului îşi va asuma candidatura la Preşedinţie.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.