Liderul USR, Dan Barna, prezent la duminică la "Marea Adunare Centenară" de la Chişinău, dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, a declarat că locul Basarabiei este în Uniunea Europeană, iar "cel mai puternic motor este speranţa încrederea şi dragostea".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este o bucurie fără seamă. Bucuria unui popor se bazează pe patriotism. Dar ce mai este astăzi patriotismul? Cum poate să fie patriotismul astăzi? E o întrebare pe care probabil ne-o punem astăzi cu toţii, şi dincolo de marea asta de steaguri şi dincolo de tot acest entuziasm incredibil pe care l-am găsit astăzi aici, eu, sincer, cred că locul Basarabiei, locul Moldovei şi al României sunt în Uniunea Europeană. Ştiu că pentru dumnevoastră ultimii ani au descurajat această direcţie şi ştiu că pare o întrebare foarte grea acuma, dar în realitate, în 1914, ideea unirii nici măcar nu exista teoretic şi după patru ani, în 1918, miracolul istoric s-a produs (...) cel mai puternic motor este speranţa şi încrederea, şi dragostea pe care o avem cu toţii venind aici”, a susţinut Dan Barna.

"Marea Adunare Centenară", dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, are loc duminică, la Chişinău, pfiind prezenţi zeci de mii de oameni. Evenimentul a început cu un spectacol folcloric, după care a fost intonat imnul de stat al României, la final mulţimea scandând îndelung "Unire!!".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.