Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale Augustin Zegrean a declarat, sâmbătă, pentru timponline.ro, că şi-a depus candidatura în competiţia internă din PNL pentru desemnarea drept candidat al partidului la un post de senator de Bistriţa-Năsăud.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Augustin Zegrean a afirmat că îşi propune să contribuie la refacerea legislaţiei în anumite domenii, folosindu-se de expertiza dobândită în cei 9 ani de mandat ca judecător la Curtea Constituţională.

”Mi-am depus candidatura internă pentru un loc în Senat. Vreau să merg în Parlament pentru că este nevoie de corectarea legislaţiei, pentru că totul s-a făcut în fugă, toată legislaţia trebuie rescrisă. Mă gândesc la învăţământ, sănătate, domeniul pensiilor, spre exemplu, dar sunt multe altele. Mai bine ca mine nu le ştie nimeni pe astea, eu am trecut prin toate. De aia mă duc acolo, să fac legi, eu chiar nu mai am nevoie de nimic, am tot ce îmi trebuie, dar efectiv am senzaţia că nu mai putem lăsa lucrurile să meargă tot aşa, adică prost”, a spus Zegrean.

El a precizat că a discutat despre intenţia sa cu Ioan Oltean, fostul lider al PDL Bistriţa-Năsăud.

”Nu m-a invitat nimeni în mod special să candidez, a fost ideea mea. Săptămâna viitoare va fi votată în cadrul partidului ordinea pe listă, dar nu voi fi de faţă, pentru că voi fi plecat din ţară. Îmi aduc aminte că ultimul meu mandat de parlamentar a fost preluat de Ioan Turc, poate să aştepte iar vreo doi ani că poate îl las iar”,  a mai spus Zegrean.

În luna iulie, numele lui Augustin Zegrean a fost vehiculat în contextul preluării preşedinţiei filialei PNL Bistriţa.

Senatorul Dorin Dobra preciza, atunci, pentru News.ro, că s-a gândit la fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, fiind o variantă pe care a luat-o în calcul, ţinând cont de finalizarea mandatului său la CCR. Dobra a ţinut să menţioneze că, din câte a înţeles, Zegrean nu doreşte să revină în politică. 

Augustin Zegrean a activat în politică, înainte de a deveni judecător al Curţii Constituţionale. Astfel, la alegerile din 1990 a obţinut un mandat de senator în judeţul Bistriţa Năsăud, din partea Frontului Salvării Naţionale (FSN). În legislatura 1990-1992 a fost vicepreşedintele Comisiei Juridice a Senatului şi membru al comisiei de redactare a Constituţiei României.

Ulterior a devenit membru al Partidului Democrat. La alegerile din 2004, a fost ales ca deputat de Bistriţa-Năsăud pe lista PD. În această calitate, a fost membru în Comisia juridica de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor.

Augustin Zegrean a fost judecător al Curţii Constituţionale, numit de Preşedinţie, începând cu anul 2007, iar din 2010 a deţinut funcţia de preşedinte al CCR. Mandatul său de judecător al Curţii s-a încheiat anul acesta, în luna iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.