Mai mulţi parlamentari PSD au depus la Senat un proiect de lege care prevede decontarea ulterioră a investigaţiilor şi a altor servicii din pachetul medical de bază, în termen de 60 de zile de la efectuarea acestora, asiguraţii urmând a-şi plăti investigaţiile paraclinice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul a fost depus la începutul săptămânii la Senat şi este semnat de mai mulţi senatori din grupul parlamentar al PSD, inclusiv liderul grupului, Mihai Fifor. 

Potrivit proiectului de modificare a Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, asiguratul din sistemul de sănătate va beneficia de decontarea ulterioară a tuturor cheltuielilor legate de efectuarea de investigaţii, din cadrul pachetului de servicii de bază, pentru specialităţi paraclinice la care ar fi fost îndreptăţiţi, fără contribuţie personală, în termen de 60 de zile de la efectuarea plăţii. 

Iniţiatorii explică proiectul de lege prin preîntâmpinarea dificultăţilor asiguraţilor, legate de efectuarea investigaţiilor din pachetul medical de bază pentru specialităţi paraclinice. 

”Considerăm că această propunere legislativă vine în sprijinul asiguraţilor sistemului de sănătate publică, în sensul simplificării accesului acestora la pachetul de servicii medicale de bază”, mai precizează senatorii PSD. 

Proiectul va intra în dezbaterea Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.