Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Oleksandr Bankov, precizează că preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Ucrainei încă din 3 noiembrie 2017 şi că de atunci acesta a mai încercat să intre în Ucraina folosind paşaportul ungar şi a fost refuzat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am aflat acum câteva ore aici pe facebook că Preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România, domnul Kelemen Hunor n-a fost lăsat azi dimineaţă să intre pe teritoriul Ucrainei”, a precizat ambasadorul pe pagina sa, adăugând că „în aceasta situaţie neplăcută, dar absolut firească” face câteva precizări.

„1. Domnului Kelemen Hunor i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Ucrainei încă din 03.11.2017. De atunci domnia sa a mai încercat să intre în Ucraina folosind paşaportul ungar şi a fost refuzat, drept dovadă că i-a fost bine cunoscută decizia autorităţilor ucrainene. 2. Şi de data aceasta conform legislaţiei în vigoare a Ucrainei domnului Kelemen Hunor i-a fost înmânată decizia autorităţilor de frontieră privind interzicerea intrării pe teritoriul statului ucrainean pe care a şi semnat-o. E adevărat că decizia nu conţine motive, dar o astfel de practică e comună pentru toate statele europene”, menţionează ambasadorul.

Acesta mai spune că este deschis şi va fi onorat să-i ofere şi personal lui Kelemen Hunor orice explicaţii suplimentare.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, anunţă că sâmbătă i-a fost refuzat accesul în Ucraina, fără nicio explicaţie clară şi că l-a informat ministrul român de Externe despre această situaţie, urmând să solicite explicaţii Ambasadei Ucrainei la Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.