Alin Stoica, propus la Ministerul de Interne, a primit, marţi, aviz negativ în comisiile reunite de specialitate ale celor două Camere, cu 19 voturi ”impotrivă, 13 abţineri şi 5 voturi favorabile. El a arătat că principala problemă din sistem este lipsa personalului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Votul este unul politic, ne aşteptam şi este un vot care reflectă realitatea politică de astăzi. USR încearcă să aducă normalitatea în România, să arate că există o forţă politică care doreşte să continue guvernare. Sperăm ca toate forţele politice, până la urmă, să găsească o soluţie sustenabilă, pe termen lung. Probabil este un semnal pentru votul de miercuri din plen, vom vedea”, a spus Stoica. Alin Stoica a declarat că cea mai acută problemă este cea a personaluli, din cauză că au fost oprite concursurile iar procedura s-a redeschis târziu, în septembrie. ”Avem un deficit de aproximativ 15%, posibil să fie şi mai mare, pe toate zonele, şi acest lucru împiedică MAI să îşi facă datoria. Au îceput să se facă acţiuni, s-au deschis concursurile, este o soluţie temprorară. Solluţia de lungă durată o reprezintp mărirea numărului de posturi şi gestiunea carierei pentru a face atractiv domeniul”, a mai spus Stoica. În privinţa pensiilor de serviciu, Alin Stoica a spus că principalul principiu este a contributivităţii dar trebuie să se ţină cont de diferenţe. Fostul prefect al Capitalei s-a referit şi la carantionarea Bucureştiului şi a Ilfovului şi a spus că, având în vedere gradul mare de infectare de astăzi şi de ceva vreme, este nevoie de măsuri ferme, care să restrângă anumite activităţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.