La Arad, pentru preşedinţia Consiliului Judeţean s-au înscris în cursa electorală 9 candidaţi, în timp ce pentru Primăria municipiului Arad s-au înscris 12 candidaţi. Printre aceştia se numără deputatul Dorel Căprar, dar şi senatorul Mihai Fifor, fost ministru de Interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre candidaţii la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad se regăseşte deputatul Dorel Gheorghe Căprar, din partea PPU-SL, partidul lui Dan Voiculescu.

Numele lui Dorel Căprar se află şi în dosarul şpăgilor adunate de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara pentru organizaţia PSD Arad, Căprar fiind inculpat în acest dosar, alături de deputaţii Florin Tripa şi Luminiţa Jivan şi senatorul Ioan Chisăliţă, toţi de la PSD. Căprar este acuzat de folosirea influenţei sau autorităţii de către persoana care ocupă o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite în formă continuată, dar şi de complicitate la luare de mită în formă continuată.

În luna februarie 2020, Căprar a sfidat conducerea naţională a PSD şi a organizat o conferinţă de alegeri a PSD Arad unde a candidat singur, deşi conducerea naţională a partidului anunţase că această Conferinţă judeţeană nu ar trebui să aibă loc la acea dată, din cauza dosarului de corupţie în care era inculpat Căprar. Atunci, Căprar a fost ales preşedinte cu 75 de voturi, fiind singurul candidat. Ulterior, Conferinţa judeţeană a PSD Arad a fost declarată nestatutară şi a fost organizată o alta, în 22 februarie, când a fost ales în funcţia de preşedinte al PSD Arad senatorul Mihai Fifor.

În luna mai, Dorel Căprar a fost exclus din PSD, iar în iunie s-a înscris în PPU-SL.

Pentru funcţia de preşedinte al CJ Arad mai candidează actualul şef al instituţiei, Iustin Marinel Cionca-Arghir (PNL), dar şi Cosmin Valentin Pripac (Pro România), Florin Remeţan (PMP), Petru Farago (UDMR), Ionel Ciupe (Partidul Republican din România), Dan Marius Ursa (PRM), Răzvan Paul Anghel (USR), Ruben Budău (Platforma Social - Liberal - Creştină -PSD), Florin Dorin Dobriţoiu (PER).

Pentru funcţia de primar al municipiului Arad s-a înscris şi senatorul Mihai Fifor. Acesta, deşi lider al PSD Arad, este susţinut de o alianţă formată din PSD, ALDE şi PNŢCD, care se numeşte Platforma Social Liberal Creştină.

Fifor a fost ministru de Interne şi ”mâna dreaptă” a fostului premier Viorica Dăncilă. Şi numele lui Fifor a apărut în dosarul şpăgilor adunate de DRDP Timişoara pentru PSD Arad. Fostul ministru de Interne a fost audiat ca martor de procurorii DNA Timişoara, în acest dosar, el declarând atunci că nu are cunoştinţă de cele întâmplate.

Printre candidaţii la funcţia de primar al municipiului Arad se mai numără actualul edil, Laurenţiu Călin Bibarţ (PNL), dar şi Cristian Aurel Galea (PMP), Alexandru Meszar (UDMR), Marin Lupaş (Pro România), Raoul Stanciu Burtea (PER), Elena Roxana Cirţi (PPU-SL), Samuel Adrian Iosif Caba (Partidul Republican din România), Dan Eusebiu Pârvulescu (Partidul Noua Dreaptă), Viorica Elvira Pop (Partidul Arădenilor), Gheorghe Eugen Mărculescu (Partidul Comuniştilor), Adrian Wiener (USR).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.