Candidatul susţinut de PNL, USR şi PLUS la Primăria Sectorului 5, Cristian Băcanu, acuză fraudarea votului şi anunţă că se va cere renumărarea. ”Avem dovada că într-o secţie de vot au fost furate 90 de voturi PNL de la consiliul local”, a afirmă Cristian Băcanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem dovada că într-o secţie de vot au fost furate 90 de voturi PNL de la consiliul local. Acestea au fost puse din pix către alte formaţiuni (81 de voturi către Partida Romilor). În aceeaşi secţie, un vot pentru mine a fost înlăturat. În total, în această secţie, vorbim despre o fraudă uriaşă de 91 de voturi în detrimentul Partidului Naţional Liberal (90 voturi la CL si un vot la Primar - aproape 20% din totalul voturilor CL din acea secţie). Dacă pe o singură secţie de vot frauda este atât de mare, este clar că se impune verificarea existenţei unei fraude masive în sectorul 5”, a scris, luni, pe Facebook, Cristian Băcanu.

Acesta a anunţat că a fost constituită o echipă tehnică de verificare şi contestare a rezultatului alegerilor.

”Vom acţiona în vederea stabilirii adevărului. Sectorul 5 merită şansa unor alegeri corecte iar votul cetăţenilor trebuie respectat! Vom solicita renumărarea voturilor”, a anunţat Băcanu.

După numărarea a 89,103 voturi, reprezentând 94% din total, în condiţiile unei prezenţe la vot de 94.799 votanţi, reprezentând 38.35%, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone are cel mai bun scor în cursa pentru Primăria Sectorului 5, respectiv 27,25%.

El este urmat de candidatul PNL USR PLUS Cristian Băcanu, cu 24,84%.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.