Reprezentanţii ALDE susţin că informaţiile apărute în spaţiul public privind tensiuni din coaliţia de guvernare sunt doar "intoxicări", relaţiile din cadrul coaliţiei fiind "foarte bune". "Împreună cu partenerii din PSD ne dorim ca obiectivele pe care ni le-am asumat prin programul de guvernare să le ducem la îndeplinire", susţin reprezentanţii ALDE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ALDE spune, într-o postare pe pagina de Facebook a formaţiunii, că în ultimele zile au apărut în spaţiul public o serie de manipulări cu privire la relaţia din cadrul coaliţiei de guvernare. 

"Pentru a înlătura orice scenarii, Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) face următoarele precizări: relaţiile din cadrul coaliţiei de guvernare sunt unele foarte bune. Împreună cu partenerii din PSD ne dorim ca obiectivele pe care ni le-am asumat prin programul de guvernare să le ducem la îndeplinire. În cadrul coaliţiei nu există vreo tensiune, informaţiile avansate în spaţiul public nefiind altceva decât intoxicări ale opiniei publice", mai susţin reprezentanţii ALDE într-un mesaj postat duminică pe Facebook.

Precizările ALDE sunt făcute în contextul în care în spaţiul public au existat informaţii privind neînţelegeri între membrii coaliţiei.

Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, afirma luni că ceea ce şi-a dorit ALDE să apară în legea offshore nu se regăseşte şi se impune “o intervenţie de urgenţă pe actul normativ”, el spunând că în Coaliţia PSD-ALDE nu a existat dialog pe acest act normativ. El a mai explicat că propunerile ALDE au fost avizate negativ de Guvern, iar parlamentarii ALDE au fost puşi într-o “situaţie delicată”.

De asemenea, Vosganian spunea că propuneri legislative ale parlamentarilor ALDE sunt refuzate de către Guvern, după care miniştrii de resort se laudă în public că vor iniţia acte normative pe acele teme.

El afirma că trebuie discutată în coaliţie tema unor drepturi privind vechimea în muncă, în condiţiile în care că iniţiativa deputatului Alexandru Băişanu care propunea ca armata, facultatea, masteratul şi doctoratul să fie considerate vechime în muncă a primit aviz negativ din partea Guvernului, dar ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, "se laudă" cu o lege pe această temă.

"Este interesant că, pe de-o parte, propuneri legislative ale colegilor noştri sunt refuzate de către Guvern prin punct de vedere negativ, iar, pe de altă parte, miniştrii de resort se laudă în public că vor face acte normative pe aceeaşi temă", a spus Varujan Vosganian, apreciind că situaţia este "anecdotică".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.