Premierul Ungariei, Viktor Orban, aflat în vizită la Satu Mare, le-a transmis maghiarilor care trăiesc în România să meargă în număr mare să voteze duminică, pentru că doar aşa pot să-şi facă auzite vocile, şi i-a îndemnat să nu lase pe nimeni să-i ignore sau să-i înjosească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viktor Orban a postat pe pagina sa de Facebook o înregistrare video cu momente din vizita sa la Satu Mare, alături de mesajul ”Nu lăsaţi ungurii să fie ignoraţi, nici în România”.

”Dacă vrem ca Satu Mare şi ungurii de aici să se dezvolte şi să fie mai puternici, dacă vrem ca ungurii din Partium să fie puternici, dacă vrem ca ungurii care trăiesc astăzi în România să fie puternici, atunci maghiarii trebuie să îşi apere interesele. Trebuie să meargă să voteze, să-şi facă auzite vocile şi să nu lase pe nimeni să-i ignore sau să-i înjosească. De aceea, aş dori, cu tot respectul, să-i încurajez pe ungurii care locuiesc aici, pe ungurii care trăiesc în România, să meargă în număr mare la alegerile de duminică”, a declarat premierul ungar în videoclipul prezentat pe reţeaua de socializare.

Viktor Orban s-a întâlnit, joi, la Satu Mare, cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, şi cu reprezentanţi ai conducerii locale a Uniunii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.