Statele Unite vor trimite anul viitor, la Kogălniceanu, o mie de militari şi tehnică grea de luptă. Potrivit oficialilor americani, batalionul face parte din a treia brigadă mecanizată pe care Pentagonul o va desfăşura, suplimentar, în Europa, în actualul context de securitate, potrivit TVR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Militarii americani vor sta la Kogălniceanu pe termen lung, în funcţie de nivelul ameninţării, dar se vor roti la fiecare nouă luni.

Şi vor participa la antrenamente pe întreg flancul estic. Astfel va fi testată şi capacitatea de reacţie şi răspuns a aliaţilor. În prezent, Statele Unite au în Europa două brigăzi.

În baza de la Kogălniceanu se află în prezent 600 de militari americani.

De altfel, în 2014, autorităţile americane au cerut părţii române să aprobe extinderea operaţiunilor de la baza din Constanţa, respectiv dislocarea unor elemente a unei unităţi de infanterie marină şi a unui număr de aeronave militare, astfel încât numărul militarilor americani dislocaţi va fi de maximum 1.600.

Militarii americani din Joint Task Force East s-au instalat, în vara anului 2010, în noua bază în valoare de 50 de milioane de dolari din oraşul Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, care poate găzdui 1.600 de militari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.