Liderii Partidului Socialiştilor Europeni şi Partidului Social Democrat, Serghei Stanişev şi Liviu Dragnea, au anunţat luni, la Parlament, că cele două formaţiuni îşi doresc realizarea unui pact european pentru tineri, Liviu Dragnea declarând că speră că anumite idei din programul PSD pentru ţinerii români să fie preluat şi de PES, la nivel european.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 "Este o iniţiativă a social-democraţilor europeni, anume realizarea unui pact european pentru tineri. Este o acţiune care începe aici, în Bucureşti, ocazie cu care şi noi vom prezenta programul nostru pentru tinerii români. Sigur, poate idei din programul nostru vor fi preluate de dimnul preşedinte Stanişev pentru a fi promovate şi la nivel european", a declarat Liviu Dragnea la o conferinţa de presă la care a participat şi preşedintele PES, Serghei Stanişev.

Serghei Stanişev a scos în evidenţă faptul că este foarte importantă existenţa tinerilor în politica europeană şi că familia socialistă europeană a dezvoltat un plan pentru tineret, un plan care are ambiţia să schimbe modul deloc optimist în care tinerii pecep viitorul şi oportunităţile lor. “Noi vrem să creăm un plan pentru toţi tinerii din Europa, pentru a fi atraşi de politică şi a avea o politică. Unul dintre pilonii se referă la locurile de muncă şi ştiţi că în România şomajul în rândul tinerilor este de 4 ori mai mare decât nivelul şomajului la nivelul populaţiei. Vrem ca garanţia pentru tineret să fie de 20 de miliarde de euro investiţi în planul pentru tineret pană în 2020 şi tinerii din România să beneficieze de pe urmă acestor investiţii. Al doilea pilon este educaţia şi vrem că Programul Erasmus crească şi să fie în beneficiul tuturor tinerilor din Europa. Vrem o cultură accesibilă pentru toţi tinerii din Europa, vrem acces la cultură, la cinema, la cărţi, la biblioteci. Şi vrem o garanţie pentru copii, vrem că cea mai mare Uniune din lume că nu mai omoare copii şi că nu mai aibă copii care merg la culcare flămanzi. Fiecare al treilea copil din România este privat de lucrurile esenţiale pentru viaţă lui şi aceste lucruri trebuie să se schimbe”, a mai afirmat Serghei Stanishev.

El a mai declarat că e mândru că Liviu Dragnea şi PSD îi ajută să lanseze programul în faţa a sute de tineri care cred în iniţiativă, susţinând că dreapta va spune că nu există fonduri. “Ştim ce va spune dreapta. Va spune că e prea scump, nu avem bani. Iar eu le voi spune că cea mai bună investiţie este investiţia în capitalul uman şi în tânăra generaţie. Şi este întotdeauna o chestiune de prioritate ce este important pentru dumneavoastră. Sunt foarte mândru că Liviu Dragnea şi PSD, au iniţiative puternice chiar şi înainte de alegeri în faţă parlamentului.”, a mai spus Preşedintele PES.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.