Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, face, joi şi vineri, o vizită oficială la Bratislava, la invitaţia omologului slovac, Miroslav Lajčák.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul vizitei include, pe lângă consultările cu ministrul afacerilor externe şi europene, Miroslav Lajčák, primire la preşedintele Republicii Slovace, Andrej Kiska, întrevederi cu primul-ministru, Robert Fico, cu preşedinta Grupului de prietenie Slovacia-România din cadrul Parlamentului slovac, Jana Laššáková.

În cadrul discuţiilor cu autorităţile slovace, ministrul afacerilor externe va susţine importanţa consolidării, în continuare, a dialogului bilateral politico-diplomatic, respectiv parlamentar la nivel înalt şi interesul de a valorifica la maximum potenţialul cooperării economice, inclusiv prin identificarea de noi oportunităţi de cooperare.

Agenda de discuţii va include şi subiecte de interes comun privind problematica europeană, precum viitorul Europei, Brexit, securitatea energetică, criza migraţiei şi teme de actualitate de pe agenda regională şi internaţională, informează MAE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.