Ministrul Apărării, Gabriel Leş, s-a întâlnit, miercuri, cu ambasadorul Turciei la Bucureşti, Osman Koray Ertaş, cei doi oficiali discutând despre situaţia de securitate din regiunea Mării Negre şi perspectivele intensificării cooperării în domeniul apărării în plan bilateral şi în context aliat. Oficialul turc a prezentat ”contextul regional deosebit de complicat şi provocările multiple” cărora trebuie să le facă faţă Turcia şi a asigurat cu privire la angajamentul autorităţilor de la Ankara faţă de NATO şi creşterea prezenţei aliate în Marea Neagră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În vederea consolidării posturii de descurajare şi apărare a NATO a fost subliniată importanţa implementării deciziilor adoptate la reuniunea miniştrilor apărării de la Bruxelles din luna februarie, cu privire la prezenţa aliată înaintată adaptată (tFP) pe segmentul sudic al flancului estic al Alianţei. De asemenea, cei doi oficiali au convenit continuarea contactelor la nivel politico-militar şi militar dintre cele două state în vederea realizării tFP pentru regiunea Mării Negre”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Apărării Naţionale.

Ambasadorul turc a prezentat ”contextul regional deosebit de complicat şi provocările multiple” cărora trebuie să le facă faţă Turcia, dând asigurări în legătură cu ”angajamentul solid şi de durată al autorităţilor de la Ankara faţă de NATO”, precum şi cu privire la creşterea prezenţei aliate în Marea Neagră.

Cei doi oficiali au discutat şi despre ”modalităţi concrete” de intensificare a cooperării în domeniul apărării, în cadrul oferit de Parteneriatul Strategic dintre România şi Turcia, în ceea ce priveşte exerciţiile bilaterale şi multinaţionale, sprijinul reciproc şi contribuţii concrete la operaţionalizarea structurilor de comandă - control aliate de pe teritoriul celor două state, respectiv cooperarea tehnico-militară.      

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.