Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a declarat, joi, la Bruxelles, că 13 aliaţi au anunţat participarea cu trupe sau cu sprijin financiar la ”componenta terestră a prezenţei înaintate, precum şi cu aeronave la asigurarea poliţiei aeriene deasupra României”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am informat cu privire la progresele înregistrate în operaţionalizarea prezenţei înaintate adaptate de pe teritoriul ţării noastre, respectiv stadiul constituirii brigăzii multinaţionale şi al dezvoltării cadrului naţional de instruire intensificată CJET”, a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leş, la Bruxelles.

Gabriel Leş a adăugat că aliaţii au anunţat contribuţii concrete la iniţiativele României, 13 dintre aceştia anunţând că vor să participe cu forţe la brigada multinaţională.

”Treisprezece aliaţi intenţionează să afilieze forţe sau să participe cu trupe, ofiţeri sau sprijin financiar la componenta terestră a prezenţei înaintate, precum şi cu aeronave la asigurarea poliţiei aeriene deasupra României”, a afirmat ministrul Apărării.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul reuniunii miniştrilor Apărării din NATO, desfăşurată în perioada 15-16 februarie, la Bruxelles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.