Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu afirmă că Mihnea Constntinescu, decedat la vârsta de 57 de ani, a fost unul dintre cei mai respectaţi ambasadori, având un interes deosebit de a promova interesele României, indiferent de culoarea politică a partidelor aflte lu guvernare, iar pierderea sa este foarte grea. Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că prin moartea fostului ambasador Mihnea Constantinescu, a pierdut nu doar un fost colaborator, ci şi un apropiat prieten, spunânf că acest a fost "un om care întruneşte definiţia profesionalismului şi a bunului simţ deopotrivă". Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, a transmis duminică un mesaj în care îşi exprimă regretul faţă de moartea lui Mihnea Constantinescu. Ambasadorul SUA la Bucureşti Hans Klemm afirmă că Mihnea Constantinescu a fost un diplomat desăvârşit, un patriot român şi că nu a cunoscut un susţinător mai puternic al Parteneriatului Strategic SUA-România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hans Klemm: Îi vom simţi lipsa

"Comunitatea Ambasadei SUA şi cu mine am fost profund întristaţi să aflăm astăzi despre plecarea dintre noi a Ambasadorului Mihnea Constantinescu. A fost un diplomat desăvârşit, un patriot român şi nu am cunoscut un susţinător mai puternic al Parteneriatului Strategic SUA-România. Numeroasele contribuţii pe care le-a adus, atât României, cât şi comunităţii internaţionale, inclusiv recenta preşedinţie a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului, nu vor fi uitate", afirmă Klemm.

El remarcă faptul că sfaturile înţelepte pe care Mihnea Constantinescu le-a oferit lui şi predecesorilor lui s-au dovedit nepreţuite în încercarea de a reprezenta cât mai bine America în faţa poporului român.

"Sincere condoleanţe familiei Ambasadorului Constantinescu, colegilor şi prietenilor săi. Îi vom simţi lipsa", spune Hans Klemm în finalul mesajului său.

Custodele Coroanei: Puţini sunt cei care au servit statul român cu atâta abnegaţie şi răbdare, cu atâta decenţă, într-un sistem caracterizat adesea de contrariul calităţilor lui

„Pentru douăzeci de ani, el a fost un mare sfătuitor al Regelui Mihai şi al meu, dar şi un prieten de neînlocuit. A început, cu mulţi ani în urmă, primele vizite NATO ale tatălui meu, alături de Jonathan Eyal, Simina Mezincescu, Mihnea Motoc şi Constanţa Iorga. A fost unul din cei mai constanţi şi mai solizi, mai discreţi şi mai profesionişti membri ai Casei mele”, se arată în comunicatul remis News.ro.

Custodele Coroanei a adăugat: „Regele Mihai a avut profundă simpatie şi încredere în Mihnea, pe care l-a decorat cu Ordinul Coroana României în grad de Comandor, cu Decoraţia Regală Nihil Sine Deo şi cu Crucea Casei Regale a României. A fost membru al Consiliului Regal şi o respectată personalitate în întreaga noastră familie. Începând cu 5 decembrie 2017, Mihnea a fost unul dintre cei trei consilieri regali personali ai mei. Mihnea a fost fără întrerupere alături de noi, în momente grele şi în momente fericite”.

Ambasadorul Mihnea Constantinescu a fost „un ilustru funcţionar public al României de astăzi”

„Puţini sunt cei care au servit statul român cu atâta abnegaţie şi răbdare, cu atâta decenţă, într-un sistem caracterizat adesea de contrariul calităţilor lui. Politica externă a ţării noastre îi datorează mult, ca şi legătura României cu Republica Moldova. Sistemul guvernamental a avut în Mihnea un stâlp de rezistenţă. Niciodată excesiv de optimist, niciodată înfrânt de veşti proaste sau de clipe de deznădejde, Mihnea a plecat la ceruri discret, aşa cum a trăit, atent să nu stânjenească pe nimeni cu prezenţa lui”.

Tăriceanu: Era persoana pe care te puteai baza în orice moment

"Cu mare tristeţe am aflat că s-a stins din viaţă Mihnea Constantinescu. Am pierdut azi nu doar un fost colaborator, ci şi un apropiat prieten. Am avut onoarea de a lucra, de a împărtăşi gânduri şi opinii împreună. A fost un om care întruneşte definiţia profesionalismului şi a bunului simţ deopotrivă, având o contribuţie importantă la toate dosarele care vizau România. Era persoana pe care te puteai baza în orice moment", scrie Tăriceanu pe Facebook.

El spune că Mihnea Constantinescu a fost unul dintre cei mai respectaţi diplomaţi români, reprezentând cu demnitate România în toate funcţiile deţinute.

"Este o veste tristă pentru tot corpul diplomatic, pentru că Mihnea Constantinescu a fost un om de o mare calitate profesională, echilibru şi un mare patriot.

Sincerele mele condoleanţe familiei sale. Dumnezeu să îl odihnească în pace!", afirmă fostul premier.

Meleşcanu: Avea un interes deosebit de a promova interesele României, indiferent de culoarea politică a partidelor care erau la guvernare

„E o veste proastă pentru tot ceea ce înseamnă corpul diplomatic românesc. Domnul Mihnea Constantinescu a fost unul dintre cei mai respectaţi ambasadori, de o mare calitate profesională, echilibru şi interes deosebit de a promova interesele României, indiferent de culoarea politică a partidelor care erau la guvernare. E o pierdere foarte grea, vom lua toate măsurile pentru repatrierea lui”, a declarat Teodor Meleşcanu la Antena 3.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.