Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, joi, că îşi exprimă solidaritatea cu Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, după declaraţia publicată de Ministerul afacerilor externe britanic cu privire la acţiunile cibernetice ostile ale serviciilor militare ruse de informaţii şi arată că şi România, în calitate de stat membru UE şi NATO, situat în proximitatea unor regiuni marcate de instabilitate, se confruntă la rândul său cu astfel de provocări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă solidaritatea cu Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord în raport cu declaraţia publicată de către Ministerul afacerilor externe britanic cu privire la acţiunile cibernetice ostile. România, în calitate de stat membru UE şi NATO, situat în proximitatea unor regiuni marcate de instabilitate, se confruntă la rândul său cu astfel de provocări", a transmis MAE.

Ministerul Afacerilor Externe mai spune că şi autorităţile române cu responsabilităţi în domeniu reafirmă angajamentul ferm al României de a sprijini combaterea agresiunilor cibernetice şi îşi exprimă interesul de a coopera cu Marea Britanie şi cu ceilalţi aliaţi şi parteneri, astfel încât să fie luate, în mod concertat, măsuri concrete şi ferme pentru limitarea şi prevenirea acestora.

Ministrul britanic de Externe Jeremy Hunt a acuzat joi serviciile militare ruse de informaţii GRU că au comis atacuri cibernetice vizând instituţii politice şi sportive, întreprinderi şi publicaţii în întreaga lume.

”Acest tip de comportament demonstrează dorinţa lor de a opera fără a ţine cont de dreptul internaţional sau de norme stabilite şi de a acţiona cu un sentiment de impunitate şi fără să ţină cont de consecinţe”, a subliniat ministrul britanic într-un comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.