MAE îşi exprimă îngrijorarea faţă de criza izbucnită după ce nave ucrainene au fost atacate şi sechestrate de forţe ruseşti şi consideră că agresiunea şi încălcarea legislaţiei internaţionale subminează securitatea întregii regiuni

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem profund îngrijoraţi de evoluţiile din Marea Azov şi din Strâmtoarea Kerci. Agresiunea şi încălcarea legislaţiei internaţionale subminează securitatea întregii regiuni", afirmă Ministerul român de Externe într-o postare pe Twitter.

De asemenea, MAE precizează că România sprijină pe deplin integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei şi dreptul său de a-şi folosi apele teritoriale.

Ucraina a acuzat duminică Rusia că i-a atacat şi sechestrat trei nave rănind şase marinari. La rândul său, Rusia a susţinut că navele se aflau în apele sale teritoriale şi că au fost răniţi trei marinari, nefiindu-le însă pusă viaţa în pericol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.