Şeful statului, Klaus Iohannis, îl primeşte, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, care începe o vizită oficială în România, la invitaţia lui Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi şefi de stat ar urma să susţină declaraţii de presă comune miercuri, în jurul orei 11.20.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, vizita preşedintelui Bulgariei are ca scop aprofundarea dialogului politic româno-bulgar pe principalele teme de interes comun ale agendei bilaterale, regionale, europene şi internaţionale.

Cei doi şefi de stat vor discuta despre modalităţi concrete de coordonare pentru promovarea intereselor şi obiectivelor comune în cadrul UE. "Aprofundarea dimensiunii europene a relaţiei bilaterale este cu atât mai importantă cu cât Bulgaria şi România vor deţine Preşedinţia Consiliului UE, în Semestrul I din 2018, respectiv în Semestrul I din 2019", a precizat Administraţia Prezidenţială.

În cadrul vizitei, se va discuta şi despre cooperarea în cadrul NATO şi provocările de securitate în regiunea Mării Negre, Vecinătatea Estică, respectiv cooperarea la nivel regional.

Joi, preşedintele Iohannis va participa, împreună cu omologul bulgar, la deschiderea Forumului de afaceri România-Bulgaria. "În cadrul discuţiilor va fi abordată şi continuarea dezvoltării relaţiilor economice, precum şi a cooperării sectoriale, în special în domenii precum energia şi transporturile, în contextul în care România este al treilea partener comercial al Bulgariei în Uniunea Europeană, iar tendinţa de creştere a volumului schimburilor bilaterale s-a menţinut în ultimii ani. De altfel, în vederea impulsionării cooperării economice", se arată într-un comunicat de presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.