Statele Unite urmăresc cu atenţie modificările Codurilor penale în Parlament şi vor să se asigure că nu vor pune în dificultate cooperarea dintre autorităţile judiciare din SUA şi din România, a declarat, marţi, ambasadorul american la Bucureşti, Hans Klemm. Răspunzând unei întrebări, diplomatul american s-a arătat îngrijorat de aceste modificări ale Codurilor penale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasadorul Hans Klemm a spus că anul trecut SUA au făcut "clare" preocupările faţă de modificările legislative vizând legile justiţiei şi a apreciat drept foarte bună decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a sesiza Curtea Constituţională privins aceste legi. 

"Acum urmărim cât de aproape putem un nou pachet de legi care trebuie să răspundă deciziilor Curţii Constituţionale din ultimii ani privind Codul penal şi Codul de procedură penală. (...) În primul rând, vrem să ne asigurăm că orice modificare legislativă consolidează sistemul judiciar, independenţa justiţiei. Statele Unite sunt foarte interesate şi de cooperarea în sfera aplicării legii. Vrem să ne asigurăm că modificările legislative nu pun în dificultate cooperarea dintre organele de aplicare a legii din SUA şi din România", a declarat Hans Klemm. 

Întrebat dacă este îngrijorat de modificările la Codurile penale, ambasadorul SUA a răspuns: "Da, din acest motiv urmărim cu atenţie". 

El a spus că una dintre modificările care ar putea afecta colaborarea între autorităţile judiciare ar putea fi legată de neutilizarea probelor video în instanţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.