Eurodeputatul PPE Cristian Preda a declarat la RFI că vizita pe care premierul Viorica Dăncilă o face marţi şi miercuri la Bruxelles nu are rost, dacă vine doar ca să se confrunte cu reprezentanţii instituţiilor europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dacă la Comisie, doamna Dăncilă va spune vă ascultăm în sfârşit şi cerem avizul Comisiei de la Veneţia, ceea ce domnii Juncker, Timmermans au spus de luni de zile, sigur că, dacă ar face acest lucru, ar fi o veste bine primită. Nu ştiu, nu vreau să anticipez. Poate că doamna Dăncilă e mai curajoasă decât Tudose, Tudorel Toader, Dragnea, Tăriceanu şi ceilalţi şi va accepta să colaboreze cu Comisia. Dacă vine la Bruxelles doar să se confrunte cu reprezentanţii Comisiei şi în general ai instituţiilor europene, nu cred că are vreun rost acest popas în cariera domniei sale”, a declarat europarlamentarul Cristian Preda.

Întrebat dacă se simte vizat de acuzaţia Vioricăi Dăncilă potrivit căreia unii europarlamentari români dezinformează la Bruxelles, Cristian Preda a spus că a întrebat-o pe Dăncilă, dar nu a avut o replică.

"De altfel, dânsa nici n-a avut în intenţie să se întâlnească cu europarlamentarii români, aşa cum n-au făcut nici Grindeanu, nici Tudose. Ultimul premier care a avut această idee, zic eu, bună să aibă întâlniri de altfel regulate cu deputaţii români din PE au fost domnul Cioloş. Dăncilă, deşi a fost membră a PE, nu are pe agenda vizitei sale o întâlnire cu membrii PE, ca să lămurim această chestiune”, a mai spus Preda.

Premierul Viorica Dăncilă se află astăzi şi mâine la Bruxelles, în prima vizită externă în calitate de şef al Guvernului de la Bucureşti, ea urmând să aibă întâlniri cu preşedintele Consiliului European, cu preşedintele Parlamentului European şi cu preşedintele Comisiei Europene.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.